Cestujte s pejskem bez starostí

Cestujte s pejskem bez starostí Kategorie: CESTOVÁNÍ

Spousta lidí se domnívá, že je cestování se psem velice komplikovanou záležitostí. Jsou na své mazlíčky zvyklí jen z domácího prostředí a mají obavy z jejich případného nevyzpytatelného chování někdy i tisíce kilometrů od domova. 



Na druhou stranu tady ovšem máme rodiny, které si dovolenou bez psů zkrátka nedokážou představit. Nemůžete od nich očekávat, že si vezmou dovolenou někde, kde jsou podmínky pro pobyt psů nehostinné či přímo nepřátelské.

Předpříprava na cestu autem

V případě, že plánujete cestovat s vaším psem v autě, budete muset před cestou i během ní podniknout některé nezbytné kroky. Na potřeby svého mazlíčka musíte být vždy plně připraveni. Někteří psi cestování milují a jsou nadšení, když mohou koukat z okénka na okolní svět. Pokud váš pes není zvyklý na cestování, měli byste ho vzít na několik vyjížděk, aby se cítil pohodlně a nebál se. Pokud zjistíte, že vašemu psovi nedělá jízda autem dobře, je vhodné kontaktovat veterináře, který mu napíše nějaké běžné léky na nevolnost.

pejsek

Cestování vlakem

Cestování se psem vlakem je o něco složitější, protože se ve vašem okolí budou nacházet jiní lidé, na které váš pejsek není zvyklý. Musíte ho držet v tašce na psy nebo jiné přepravní pomůcce, a navíc je důležité dbát i na to, aby váš malíček neštěkal a neobtěžoval tak ostatní cestující. Další nevýhodou je to, že když zvíře pocítí potřebu jít na toaletu, vlak na rozdíl od auta jen tak nezastavíte. Do spojů si navíc musíte koupit extra lístek pro přepravu psa (pokud to není pes vodící), který posléze musíte předložit průvodčímu. Zkrátka to není žádná procházka růžovou zahradou.

Platné pojištění psa

Zkontrolujte si také, zda máte platné pojištění svého mazlíčka. U většiny pojištění probíhá platba jednou ročně. Před cestou můžete svého pejska uvolnit příjemnou procházkou v přírodě nebo sportem – bude tak přiměřeně unavený a při troše štěstí vám v autě usne vyčerpáním a celou cestu prospí.

Bezpečnost na prvním místě

Pokud cestujete autem, měl by být váš pes oddělen od zbytku posádky. Není bezpečné ani pro vaši rodinu, ani pro psa, aby během cesty poskakoval všemožně po interiéru vozidla. Stačí chvilka nepozornosti a dojde k nechtěnému rozptýlení řidiče, které se během okamžiku může změnit v tragédii. Nejbezpečnější způsob cestování pro vašeho psa je v přepravce na zadním sedadle, ke kterému by měla být připoutána bezpečnostním pásem. Přepravka pro psy do auta by pak měla být dostatečně velká, aby si v ní zvíře mohlo lehnout, postavit se i otočit.

Hledáte vhodnou přepravku? Mrkněte se do katalogu na produkty pro Cestování se psem. Najdete tam jak přepravní tašky, klece, látkové přepravy pro psy, transportní skládací boxy, kenelky apod. Přejeme vám příjemnou a ničím nerušenou cestu s vaším čtyřnohým nejlepším přítelem.

Zdroj obrázku: Javier Brosch / Shutterstock.com


Štítky



facebook   Doporuč přátelům




CLUB ŽENA


Lifestyle