Čistička vzduchu vám pomůže s alergií

Čistička vzduchu vám pomůže s alergií - Inmagazin.cz Kategorie: PRAKTICKÉ

Všudypřítomné alergeny se nedrží jen kolem kvetoucích stromů, keřů a žlutých polí, ale dobře jim je také v našich domácnostech, kde se vyskytuje pyl, prach bez ohledu na to, zda žijeme ve městě nebo na venkově. Mezi běžné alergeny v našich domácnostech patříi roztoči, plísně a zvířecí chlupy od našich domácích mazlíčků.



Pro naše zdraví je důležité, abychom žili ve zdravém prostředí, a zvláště to platí v případě alergiků, kterým podobné alergeny způsobují vážné problémy.

S alergeny přitom pomůže čistička vzduchu. Pro alergiky je to investice k nezaplacení. Poradí si také s popílkem a smogem z dopravy, s viry a bakteriemi, chemickými látkami například z laků, nábytku a koberců či s cigaretovým kouřem.

čistička vzduchu

Možná právě všechny tyto jmenované nechtěné komponenty našich domácností způsobují zdravotní problémy, se kterými se dlouhodobě potýkáte, ale dosud vás ani nenapadlo, že za ně může špatný vzduch ve vašem domově. Mezi ty nejčastější zdravotní problémy patří bolesti hlavy, únava, problémy se spánkem, problémy s pokožkou, ucpaný nos, chronický kašel či pálení očí.

Tip: Více informací o zdraví a čističce vzduchu si přečtěte v článku: S čističkou vzduchu si vytvoříte zdravé vnitřní prostředí.

Zaměřte se na filtraci, hluk a další funkce

To, jak čistička vzduchu čistí, závisí zejména na její filtraci. Před nákupem si proto zjistěte, jaké filtry má a jaký je jejich počet. Existuje mnoho technologií, které zajistí její téměř stoprocentní účinnost. Čtěte recenze a nenechte se zlákat líbivou reklamou.

Několikastupňová filtrace je samozřejmě lepší, než když má čistička pouze jeden filtr. Na zvířecí alergeny, pylová zrna či spory plísní potřebujete opravdu účinnou filtraci.

čistička vzduchu

Důležitým parametrem je také vzduchový výkon. Ten udává množství vzduchu, které čistička zvládne pročistit za jednu hodinu. Vybírat ho budete podle velikosti místnosti a měl by být minimálně dvojnásobný, než je její objem. V případě, že žije v domácnosti alergik, ještě raději toto doporučované číslo vynásobte dvěma.

Zaměřte se také na hluk přístroje. Bohužel platí, že čím je výkon čističky vyšší, tím vyšší je také její hlučnost. Skvělé jsou přístroje, u kterých můžete regulovat výkon. Tím zároveň snížíte jejich hlučnost.

Tip: Čističky IONIC CARE fungují na principu elektronového větru – vzduch čistía ještě ho ionizují (obohacují) o záporné ionty, tzv. vzdušné vitamíny. Jejich nedostatek ve vzduchu vede nárůstu zdravotních problémů.


Štítky



facebook   Doporuč přátelům




CLUB ŽENA


Lifestyle