Co vzít v potaz při výběru rovnátek?

Co vzít v potaz při výběru rovnátek? - InMagazin.cz Kategorie: RODINA

Trápí vás nesrovnalosti chrupu typu předkus, podkus, mezerovitý chrup, stěsnané zuby, otevřený skus, zkřížený skus a plánujete podstoupit léčbu rovnátky? V tom případě jsme právě pro vás připravili níže uvedené řádky.



1. Očekávané výsledky a průběh léčby.

Díky moderním technologiím lze před samotnou léčbou odhadnout výsledky. Stejně tak vám seriózní ortodontická ordinace předem poskytne informace o průběhu léčby za pomoci vybraných rovnátek.

2. Požadavky na úpravu jídelníčku

Zejména fixním rovnátkům nesvědčí lepkavé potraviny či například ořechy, případně veškerá jídla se zvýšeným rizikem uvíznutí mezi rovnátky. Zejména pacienti nižšího věku mohou omezení spojená s úpravou jídelníčku nést hůře.

rovnátka

3. Omezení životního stylu

Je možné rovnátka opakovaně sundávat a nasazovat? Jak snadno lze rovnátka poškodit a jaké jsou možnosti jejich oprav? Vězte, že s moderními rovnátky se můžete těšit na zachování stávajícího životního stylu.

4. Cenová dostupnost

Ano, i v případě léčby nesrovnalostí chrupu jsou peníze důležitým faktorem. Některé ortodontické ordinace nabízející léčbu moderními rovnátky nabízí rozložení nákladů na léčbu do pravidelných splátek. Pacient tak nemusí volit méně vhodnou variantu jen proto, že kvalitní rovnátka hrazená jednorázově v úvodu léčby jsou pro něj cenově nedostupná.

5. Frekvence pravidelných kontrol

Rovnátka může být třeba průběžně seřizovat, plus v rámci léčby je nutné opakovaně monitorovat průběh léčby. Mezi jednotlivými typy rovnátek se liší požadavky na seřizování, přičemž výhodu mohou mít produkty vyžadující nižší frekvenci návštěv u ortodontisty.

Více tipů na výběr rovnátek včetně porovnání výhod a nevýhod jednotlivých typů rovnátek najdete na internetových stránkách www.rovnatka.cz.

Zdroj obrázku: Krakenimages.com / Shutterstock.com


Štítky



facebook   Doporuč přátelům




CLUB ŽENA


Lifestyle