Coton de Tulear, bavlněný psík

Kategorie: DOMÁCÍ ZVÍŘÁTKA

Coton de Tulear je členem rodiny psů Bichonů a je považován za potomka španělského plemene známého jako Bichon Tenerife.



Bez ohledu na jeho původ se madagaskarští vládnoucí šlechtici zamilovali do okouzlujícího vzhledu a komediálních osobností Coton de Tulear a přijali jej za své preferované plemeno. Jeden čas to bylo výlučně plemeno šlechticů a pro občany bylo nezákonné jej vlastnit. Psík se stal známým jako královský pes Madagaskaru.

A dodnes je považovaná za madagaskarského národního psa.

V 70. letech bylo plemeno importováno do Ameriky a Evropy, a přestože je stále relativně vzácné, získává si u lidí na popularitě.

psík

Vzhled

Coton de Tulear je inteligentní, energický a někdy bouřlivý malý pes s čistě bílou srstí. Srst je hustá a bohatá a může mít světelnou vlnu. Štěňata mají mnohem měkčí srst než dospělí psi.

Coton de Tulear se dodává v jedné barvě, a to bílé. Podle standardu plemene mohou mít jejich uši a tělo mírné stínování světle šedé nebo světle opálené.

Povaha

Coton de Tulears jsou známí pro svou přátelskou, stabilní povahu a schopnost přizpůsobit se různým okolnostem. Tito malí psi zvládnou bydlení v bytě, široce otevřené prostory, pouštní vedro i zimní sníh, prostě vše, kde je jim nablízku jejich rodina. Kromě toho, že jsou vynikajícími psy, jsou také přirozenými baviči.

Jejich zlatá povaha a láska k pozornosti z nich dělají vynikající terapeutické psy.

Délka života tohoto pejska se pohybuje mezi 15 až 19 rokem.

psík

Slavní Cotons de Tulear

Mezi příklady slavných psů Coton de Tulear patří:

Samantha, bývalá Coton de Tulear zpěvačky Barbary Streisand

Laila, herečka Debra Messingové, Coton de Tulear

Tulea, Jane Fonda Coton de Tulear

Figaro, herečka Catherine Zeta-Jones 'Coton de Tulear


Štítky



facebook   Doporuč přátelům




CLUB ŽENA


Lifestyle