Divadelní spolek Jedl uvede představení Reynek

Divadelní spolek Jedl uvede představení Reynek - Inmagazin.cz Kategorie: DIVADLO

Divadelní spolek JEDL se rozhodl uvést své představení Reynek: Slova a obrazy z Petrkova v knihovně Gabriel Loci. V tomto útulném a zachovalém prostoru bývalého kláštera sv. Gabriela budou moci diváci shlédnout poetickou performanci v podání nezávislého autorského divadla 12. září.



Představení nabídne propojení slova, hudby a obrazu. Všechny portréty i grafiky při inscenaci jsou zachycené okem dokumentárního fotografa Bohdana Holomíčka. Herečka a scénáristka Lucie Trmíková otevírá Reynkův svět slovem a písněmi. Hudbu skladatele Martina Dohnala, který zhudebnil Reynkovy básně, interpretuje violoncellista Libor Mašek.

Bývalý klášter sv. Gabriela, dnes Gabriel Loci, nabízí na pražském Smíchově kulturní a umělecké vyžití. V letních měsících mohou návštěvníci posedět ve venkovním baru. Magické místo láká nejenom divadelní umělce, ale i filmové produkce. Prostory jsou často vyhledávány pro jakoukoliv firemní, soukromou nebo kulturní akci a v letních měsících pro svatební hostiny. Pořádají se zde festivaly, koncerty nebo hudební show a letní scéna pak slouží jak pro promítání filmových trháků, tak pro divadelní představení.

divadlo

Klášter sv. Gabriela koupila v roce 2020 od České pošty společnost Cimex, která objekt postupně přeměnila na kulturní a umělecké centrum. Gabriel Loci si vydobyl své jedinečné postavení na pražské kulturní scéně. Již potřetí zde také proběhne největší designový festival ve střední Evropě, Designblok. Klášter je v současné době domovem více než 30 umělců, kteří zde nejen čerpají nápady a ideje pro svou práci, ale mají zde i plnohodnotné zázemí.

Bar Gabriel je otevřen každý den od 16:00 do 22:00. Bar poskytuje širokou nabídku alkoholických a nealkoholických nápojů, vybraná vína z různých koutů světa a nabídku masových a vegetariánských pokrmů.

Místo: Gabriel Loci, Holečkova 106/10, Praha 5 – Smíchov

Termín: 12.9.2022 ve 19:00 hod

Délka představení: 1 hodina bez přestávky

Cena: 195 Kč – 600 Kč

Vstupenky lze zakoupit na: https://program.gabrielloci.com/program/reynek-slova-a-obrazy-z-petrkova/


facebook   Doporuč přátelům




CLUB ŽENA


Lifestyle