Dolní Morava zaujme nejen krásnou krajinou, ale i nejdelší horskou dráhou v ČR

Jeďte za zážitky na Dolní Moravu. Kategorie: CESTOVÁNÍ

Na svazích Dolní Moravy se ozývá radostný křik a pištění. To je bezprostřední reakce každého, kdo se projede na Mamutí horské dráze, která byla otevřna již na konci loňského léta. Ojedinělá atrakce láká na 3 kilometry plné zážitků pro všechny věkové kategorie!



Mamutí horská dráha se pyšní nejdelší trasou v České republice a druhou nejdelší v Evropě.

Jenom tím však návštěvníky neláká

Prosvištět můžete krajinou až padesáti kilometrovou rychlostí v hodině. Přes převýšení 364 metrů vás provede 25 bleskurychlých zatáček. Jedna z nich má dokonce 360 stupňů a leží ve výšce 12 metrů nad zemí.

Projedete osmičkovou smyčku, podzemní tunel a čekají vás též 4 jumpy nad lesními cestami.

Díky nejmodernějším materiálům a postupům se nikdo z návštěvníků nemusí obávat o bezpečnost. Na bobové dráze jsou použity tři různé brzdné systémy či kontrolní systém rozestupů, aby nedošlo ke srážce.

horská dráha

A pozor, nezapomeňte si sešup na mamutí horské dráze pořádně užít a usmívat se! Na trase na vás totiž číhá skrytá fotopast, která vás během jízdy zachytí. Na výstupní stanici si můžete originální suvenýr z výletu zakoupit u samoobslužného fotokiosku.

Stezka v oblacích

Pokud se necháte vyvézt na vrchol kopce lanovkou nebo Mamutí horskou dráhou, nezapomeňte navštívit Stezku v oblacích, která se tyčí k nebesům ve výšce 55 metrů. Až si do sytosti vychutnáte pohled na zvlněnou horskou krajinu pod Králickým Sněžníkem, můžete si v klidu prohlédnout samotnou Stezku v oblacích, a to z panoramatické restaurace Skalka. Pak už stačí jen naskočit na horské koloběžky nebo vyrazit s dětmi do Stamichmanovy štoly, kde si v podzemí zahrajete hru v rozšířené realitě.

mamutí dráha

Dolní Morava

Vydejte se na Dolní Moravu za adrenalinem, sportem, překrásnou čistou přírodou, odpočinkem ve wellness hotelu Vista nebo za zábavou v dětských zážitkových parcích s největším mamutem. Pro každého je v tomto koutu Česka minimálně jeden nezapomenutelný turistický cíl letošního léta!

Všechny potřebné informace včetně cen a možností ubytování najdete na stránkách Dolní Moravy.


Štítky



facebook   Doporuč přátelům




CLUB ŽENA


Lifestyle