Francouzský buldoček je velmi žádané plemeno

Francouzský buldoček je velmi žádané plemeno - InMagazin.cz Kategorie: DOMÁCÍ ZVÍŘÁTKA

Francouzský buldoček je robustní a kompaktní plemeno psů s velkou hlavou, krátkým čenichem a ušima podobným netopýrům.



Celkově je francouzský buldok roztomilý, láskyplný pes, který je skvělým mazlíčkem pro všechny druhy rodin. Jedná se o loajální a inteligentní plemeno, které obvykle dobře vychází s dětmi a jinými zvířaty. Francouzský buldoček je opravdu radostný a přátelský společník.

Historie francouzského buldočka

Kontroverze obklopuje původ francouzského buldoka, ale toto plemeno nepochybně pochází z anglického buldoka. Mnozí věří, že anglický buldok byl chován co do velikosti a poté přiveden do Francie, kde se francouzský buldok postupem času vyvinul. V té době bylo mnoho anglických buldoků, kteří byli přemístěni z Anglie do Francie, a předpokládá se, že si malé psy vzali s sebou.

Charakteristickým rysem francouzského buldoka jsou jeho netopýří uši, na rozdíl od uší anglického buldoka. Je možné, že do krevních linií francouzského buldočka přispěly další plemena, například teriér a mops.

Koncem 19. století si ženy ve společnosti oblíbili francouzské buldočky.

Péče o francouzského buldočka

Buldočci jsou psi s hladkou srstí, kterým odpadávají chlupy mírně. Toto plemeno vyžaduje jen o něco více než základní rutinní péči, včetně týdenního kartáčování. Na jaře a na podzim ztrácejí chlupy a během těchto časů je možná budete chtít více kartáčovat. Pokud je váš francouzský buldoček náchylný ke kožním problémům, pak vám mohou pomoci pravidelné koupele a čištění uší.

Ustřihněte nehty svého psa každých pár týdnů, aby nedošlo k prasknutí nebo rozštěpení nehtů. Podporujte ústní hygienu svého psa čistěním zubů alespoň dvakrát týdně. To může pomoci předcházet infekcím dásní a zubním problémům.

Francouzští buldočci jsou chytří a ochotní se učit. Mají také tendenci být motivováni jídlem, což může pomoci s tréninkem. Správné cvičení je velmi důležité a pomůže posílit pouto mezi vámi a psem. Socializace je stejně důležitá, takže váš buldoček bude dobře přizpůsoben svému prostředí. Vezměte své štěně na tréninkové a socializační kurzy, jakmile bude připraven, aby se pes učil povely a byl pohodlnější kolem ostatních psů a nových lidí.

Rutinní cvičení se stále doporučuje, ale buďte opatrní: toto plemeno se může snadno přehřát kvůli krátkému, zavalitému nosu a možným problémům s dýchacími cestami. Denní cvičení je velmi důležité, ale nepřehánějte to.

Pokud budou vychováváni společně s kočkou nebo psem, mohou spolu žít, ale někteří francouzští buldočci budou pronásledovat kočky a další malá domácí zvířata. Francouzský buldok, který nebyl socializovaný s jinými domácími zvířaty, může projevovat agresi vůči psům stejného pohlaví. Francouzský buldoček může ukázat žárlivost a konkurenci v domácnosti s více psy. Většina francouzských buldoků je přátelská k dětem. Pokud si ale adoptujete psa, musíte probrat jeho historii, abyste zjistili, zda měl pes problémy s dětmi nebo jinými domácími zvířaty.

Francouzští buldočci obvykle štěkají, jen když je něco, co skutečně vyžaduje vaši pozornost, což z nich může udělat dobrou volbu pro nastavení bytu. Uvědomte si, že váš francouzský buldoček bude toužit po vaší společnosti a nebude se mu líbit, pokud zůstane každý den sám na dlouhou dobu.

Při cestování se psem udělejte zvláštní opatření, aby se váš francouzský buldoček nepřehříval. Nikdy nenechávejte svého psa bez dozoru ve vozidle. Rovněž berte na vědomí, že francouzští buldočci jsou špatní plavci a budete muset dohlížet na ně kolem bazénu nebo jiných vodních zdrojů.

Běžné zdravotní problémy

U plemene se mohou vyskytnout některé dědičné zdravotní problémy:

-Brachycefalický syndrom

-Dysplazie kyčelního kloubu

-Kožní problémy a alergie

Dieta a výživa

Váš francouzský budloček by měl být krmen dvěma jídly denně. Množství, které váš pes potřebuje, bude záviset na velikosti, úrovni aktivity, věku a dalších faktorech. Nezapomeňte sledovat váhu vašeho psa, protože obezita může zkrátit život psa. Diskutujte o výživových potřebách vašeho psa s veterinářem a získejte doporučení.


facebook   Doporuč přátelům




CLUB ŽENA


Lifestyle