Helmy zachraňují život

Výběr kvalitní helmi raději nepodceňujte. Kategorie: PRAKTICKÉ

Stále více lidí si uvědomuje, že nošení helmy jim při jízdě na kole může zachránit život. I když je u nás povinné jen pro děti a mladistvé do 18 let, dopravní policie často poukazuje na to, že by ji měli nosit i dospělí.



Ročně u nás zaplatí za nehody na kolech životem několik desítek lidí, naprostá většina z nich v době nehody helmu nasazenou neměla. Investice do kvalitní a správně padnoucí helmy je tak zásadní a neměli byste ji podceňovat, ani když na kole jezdíte jen krátké trasy.

Jak si vybrat tu správnou helmu, abyste měli hlavu chráněnou co nejlépe? Určitě by měla mít potřebnou certifikaci. Levné kopie kopií bez jakéhokoli testování nejen, že moc cyklistu neochrání, ale mohou mu dokonce i ublížit. A na trhu by se tak vůbec neměly objevit, i když se to čas od času děje. Preferujte raději solidní značky, které se vývoji kvalitních helem dlouhodobě věnují. Jednou z nich je nizozemská společnost BBB. Její výrobky používají i profesionální cyklistické týmy.

Například belgický silniční tým Circus Wanty Gobert používá helmy z řady Maestro. Například helma BHE-09 Maestro se hodí jak jízdu na klasických silničních kolech, tak i na elektrokolech. Unikátní konstrukce vnitřní skořepiny HaloGuard zajišťuje optimální proudění vzduchu a bezpečnost. Má celkem 17 ventilačních otvorů. Helma má přitom velmi kompaktní tvar a je jednou z nejaerodynamičtějších helem na trhu. Popruhy se snadno upravují tak, aby helma dokonale seděla a systém upevnění Omegafit pomůže nastavit optimální výšku a obvod. Výstelky QuickDry přispívají ke komfortu uživatele. Prodává se ve velikostech S, M a L v lesklém provedení v černé, červené, bílé a neonově žluté barvě.

helma na kolo

Ještě o 12 ventilačních otvorů více má rovněž silniční helma BHE-05 Icarus. Pohodlná vnitřní výplň, výborný systém odvětrávání, nastavitelný upevňovací systém FlexClose a popruhy zakotvené přímo ve struktuře helmy vyhovují nejen závodníkům Circus Wanty Gobert, ale i cyklistickým amatérům. Dodává se ve velikosti M a L v matném provedení a v černé, nebo neonově žluté barvě.

Zdroj: https://bbbcycling.com/cz_cs/

 

 


Štítky



facebook   Doporuč přátelům




CLUB ŽENA


Lifestyle