Holé zděné stropy nejsou nic pro vás? Poradíme, jak na originální řešení

Holé zděné stropy nejsou nic pro vás? Poradíme, jak na originální řešení - Inmagazin.cz Kategorie: PRAKTICKÉ

Odhalené trámy, klenuté stropy, fresky. Naši předci si s provedením stropů opravdu pohráli. A pokud chcete pokračovat v tradici a koukat na opravdu hezký strop, přečtete si, jaké máte možnosti. Navíc poradíme, kde získat dodavatele a přehled o tržní nabídce na pár kliků.



Prázdný bílý strop s lustrem, či soustavou lustrů, nejčastěji nahrazují podhledy. Podhledy mohou být tvořeny deskami, do kterých jsou aplikována bodová světla, nebo světla podél hranice stropu a stěny. Funkce podhledu však může být i ukrytí neestetických kabelů a rozvodů. Dle konkrétní budovy se řeší, jaký typ podhledů se využije. Barisolový strop zase pokrývá speciální fólie, která má čistě estetický význam. Může mít vzhled různého materiálu a opět vytvořit soustavu osvětlení, výsledek je velmi elegantní.

Obklady

Nejen na chatách a chalupách najdete dřevěný obklad na strop. Často toto řešení najdete také ve dřevostavbách, kde se majitelé rozhodnou pro přirozený vzhled bez dodatečné obezdívky. Výjimku netvoří ani obklady stávajících trámů při rekonstrukci, nebo naopak vytvoření umělých trámů na stropě podobně jako v roubených stavěních. Nezapomínejte však na vhodné vnitřní zateplení stropů. Teplo uniká především vrchem a toto zanedbání se vám může vymstít na spotřebě energií.

stropy

Dodavatelé přes stropy

Ať už se rozhodnete pro jakýkoli strop, vyhledejte dodavatele před Poptávej.cz. Během pár minut vyplníte poptávkový formulář, kde uvedete nejen o jaký typ máte zájem, ale i rozměry, materiál apod. Takto vyplněná poptávka poputuje k firmám z okolí. Do vámi uvedeného e-mailu pak přijdou nabídky na míru. Vyberete si tu nejvíce sympatickou a další detaily domlouváte už s danou firmou. Pro poptávajícího je služba zcela zdarma a nezávazná. Když si nevyberete, nic se neděje. Můžete zde zkusit poptat celou řadu řemesel.

stropy


Štítky



facebook   Doporuč přátelům




CLUB ŽENA


Lifestyle