Hovawart je všestranné plemeno, které bude oddaně hlídat svou rodinu a majetek

Hovawart je všestranné plemeno, které bude oddaně hlídat svou rodinu a majetek - InMagazin.cz Kategorie: DOMÁCÍ ZVÍŘÁTKA

Hovawart je milované německé plemeno psů, které se již dlouho používá jako hlídací pes, strážce a při stopovacích a záchranných pracích. Název pramení z německých slov Hof, což znamená dvůr nebo farma, a Wächter, což znamená hlídač.



Tito psi jsou extrémně inteligentní, svobodomyslní a věrní společníci pro každého, kdo čelí výzvě splnit své vysoké cvičební a tréninkové potřeby. Používají se při pátrání, záchraně, zkouškách poslušnosti a činnostech terapeutických psů. Ačkoli se nedoporučuje kupovat Hovawart pro majitele prvního psa, toto plemeno je skvělým společníkem připraveným spolupracovat s těmi, kteří jsou ochotni věnovat čas a energii potřebnou pro šťastný život.

Péče o Hovawarta

Výcvik je pro toto plemeno velmi důležitý, protože jeho inteligentní, svobodomyslná povaha si občas vytvoří vlastní názor na správný způsob reakce. To však nemusí odpovídat vašim očekáváním.

Hovawart

Ačkoli je inteligentní, plemeno se vyvíjí pomalu a může vyrůst přibližně do dvou let, než dosáhne dospělosti. Hovawart může mít také tvrdohlavou hlavu. Nikdy však nepoužívejte tvrdé nebo disciplinární tréninkové metody. Mnohokrát tato forma tréninku vůbec nepomůže a způsobí více problémů s chováním. Hovawart velmi dobře reaguje na pozitivní myšlení. Tito chytří špičáci chtějí pracovat s vámi, ne pro vás, takže zkuste pracovat jako tým.

Tito strážci farmy vyžadují spoustu fyzického a duševního cvičení. Milují širokou škálu outdoorových aktivit, jako je turistika, plavání a mnoho dalšího. Vyžadují každý den alespoň jednu hodinu intenzivní činnosti.

Hovawart je mimořádně loajální a starostlivý rodinný pes, pokud je od raného věku řádně socializovaný. Mohou mít dominantní povahu s jinými psy, ale pokud jsou řádně socializovaní, tito psi obecně vycházejí s jinými domácími zvířaty.

Hovawart

Hovawart se může pochlubit krásnými dlouhou srtstí, ale nemá hustou podsadu. Díky tomu stačí občasné čištění kartáčem, aby zůstala srst čistá. Sezónní vylučování však bude vyžadovat více kartáčování a koupele. Toto plemeno má rychle rostoucí nehty, proto je pravidelně kontrolujte a stříhejte. Nezapomeňte zkontrolovat jejich uši, zda nejsou znečištěné a pravidelně také čistěte zuby.

Dieta a výživa

Krmením kvalitního krmiva pomůžete Hovawartovi žít dlouhý a zdravý život. Váš pes bude mít různé výživové potřeby, které lze uspokojit různými potravinami odpovídajícími jejich úrovni aktivity a životnímu stylu. Poraďte se s veterinářem a určete nejlepší typ krmiva, kterým budete vašeho Hovawarta krmit.


Štítky



facebook   Doporuč přátelům




CLUB ŽENA


Lifestyle