Hubněte doma v soukromí

Hubněte doma v soukromí - Inmagazin.cz Kategorie: VOLNÝ ČAS

Žádné diety bez podpory tělesné aktivity nebudou tak účinné, jako když k nim přidáte pořádnou dávku pohybu. Možná dokonce nebudete muset ani držet dietu, bude stačit jíst umírněně a díky pravidelnému běhání zhubnete.



Běh je totiž ideální pro udržení dobré kondice a výrazný pomocník při hubnutí. Ovšem pravidelné běhání je venku prakticky nemožné dodržet. V létě se nedá běhat kvůli úmornému horku, na jaře i na podzim jsou cesty rozmáčené a v zimě namrzlé a zachumelené.

A když k nepřízni počasí přičteme brzké stmívání od podzimu do jara, tak se nám možnosti venkovního běhání smrsknou na pár dní v roce. Pokud bydlíte v městské aglomeraci, běhání po ulicích plných výfukových plynů by užitek nepřineslo, spíš by ještě bylo zdraví škodlivé.

běhání

Běžecký pás do bytu

Pro pravidelnost je naprosto nezbytným pomocníkem běžecký pás do bytu. Máte ho vždy po ruce, můžete vyběhnout za deště, za tmy a v jakémkoliv ročním období. Nemusíte nikam chodit, opouštět domácnost, shánět hlídání dětí, hledat vhodnou posilovnu a platit si vstupy, zažívat nervy v kolonách aut a problémy s parkováním.

Prostě jste doma a určíte si vhodný čas k běhání. Navíc si k běhání můžete pustit příjemnou hudbu, která vás naladí a povzbudí a nikoho tím nebudete rušit.

Častým důvodem, proč se lidé s nadváhou nemohou odhodlat k běhání ať už venku, nebo v posilovně je stud. Stydí se za své tělo s nadváhou, nevědí, kolik toho zpočátku uběhnou, bojí se, že jim dojdou síly, že budou funět, že se v posilovně ztrapní a venku je budou lidé okukovat a vysmívat se jejich neohrabanému běžeckému stylu. S běžeckým pásem do bytu se můžete s těmito obavami jednoduše rozloučit.

běhání

Shrnutí výhod běhání v domácích podmínkách

  • Za jakéhokoliv počasí a v kterémkoliv ročním období
  • Možnost běhat v době, kdy už je venku tma
  • Nemusíte opouštět domácnost, děti nebo závislé osoby o které pečujete máte stále pod kontrolou
  • Neztrácíte čas ani nervy přesuny na vhodné přírodní trasy nebo do posilovny
  • Vyhnete se běhu v ulicích města
  • Nemusíte vymýšlet co na sebe, běháte v domácím oblečení
  • Nikdo vás neokukuje, neotáčí se za vámi, nepozoruje vás a nepomlouvá vaši postavu, styl běhu nebo úporné dýchání

Podle konstrukce dělíme běžecké pásy na bezmotorové a motorové

  • Bezmotorové běžecké pásy

Tyto pásy jsou sice levnější a skladnější, k jejich rozpohybování ovšem potřebujete vlastní sílu a hodí se k občasnému použití.

  • Motorové běžecké pásy

Pro elektromotor těchto pásů je nutná přípojka do sítě, jejich cena je vyšší, nabízejí ovšem několik typů zátěžových programů a spoustu dalších funkcí. Liší se výkonem elektromotoru, který se pohybuje v rozmezí 1-5 HP. Jsou ideální pro každodenní použití.

Kritéria výběru vhodného běžeckého pásu do bytu

  • Nosnost, která se odvíjí od vaší hmotnosti
  • Prostorové možnosti
  • Vaše sportovní výkonnost a frekvence užití

Pro správný proces hubnutí je důležitá pravidelnost. Pás tudíž budete požívat denně, ale přitom nebudete podávat žádné výkony vrcholového sportovce.

V tomto případě zvolte některý z motorových běžeckých pásů s výkonem 2–3 HP. Další funkce, které různé pásy nabízejí budou už záležet na vašich osobních preferencích. Parametrově odpovídají pásy např. od českého výrobce – Lifefit. Jejich stránky jsou tady.


Štítky



facebook   Doporuč přátelům




CLUB ŽENA


Lifestyle