Irský vlkodav v roli laskavého a milého domácího mazlíčka

Irský vlkodav v roli laskavého a milého domácího mazlíčka - inmagazin.cz Kategorie: DOMÁCÍ ZVÍŘÁTKA

Klidný, důstojný a laskavý irský vlkodav je nejvyšší ze všech plemen AKC. Kdysi nebojácní lovci, kteří byli schopni uštvat vlka v jediném boji, jsou dnes vlkodavové nejklidnější a nejpříjemnější společníci.



Irský vlkodav je jedním z nejvyšších plemen psů na světě. V minulosti byli chováni pro lov vlků, jsou nyní klidnými a pomalými věrnými společníky. Irský vlkodav, který je díky svému temperamentu láskyplně známý jako jemný obr, je skvělým rodinným mazlíčkem. Chovají se skvěle k dětem i jiným domácím mazlíčkům, pokud jsou k tomu od mala kladně vedeni. Milují tulení a chvíle, kdy se mohou natáhnout přes vaše nohy nebo podél pohovky.

Nejsou ani příliš hlasití a ani často neštěkají. Irští vlkodavové nejsou skvělí hlídací psi. Jsou tak jemní, že se jich návštěvy nemusí bát. Nicméně jejich obrovská velikost je pro některé často mimo dosah.

vlkodav

Jsou to chrti, takže na procházce nechte svého mazlíčka uvázaného na vodítku, jelikož vyběhne za každým rychle běžícím objektem.

Někteří psi, když bývají většinu dne sami, vykazují známky úzkosti z odloučení, proto je dobré, vymyslet jim nějakou kompenzaci, za čas strávený o samotě, např. hra, hračky, procházka lesem aj.

Irský vlkodav, když si stoupne na zadní nohy, může dosáhnout více než dvou metrů, což z nich dělá nejvyšší plemeno psů na světě.

I přes svou velikost irští vlkodavové nepotřebují rozsáhlé cvičení. Každodenní procházka a několik her v parku potěší vašeho mazlíčka až až. Vyvarujte se příliš namáhavého cvičení nebo procházek na dlouhé vzdálenosti do dvou let věku psa, protože by to mohlo způsobit problémy s vývojem jeho kostí.

Jsou nenároční na údržbu - stačí je kartáčovat a občas vykoupat. Irští vlkodavové se k jejich velikosti nejlépe hodí do velkého domu s dvorem.

Je důležité, aby byl společně s vaším veterinářem stanoven a udržován preventivní program zdravotní péče na základě individuálních potřeb vašeho psího společníka. Psi jsou náchylní k nadýmání, plynatosti, srdečním chorobám a rakovině kloubů a kostí. Irští vlkodavci žijí 6-8 let.

vlkodav

Velikost

Irští vlkodavové jsou plemeno obří váhy, váží 68-91 kg a mohou dosahovat délky v rozmezí 71-86 cm.

Prostor

Toto plemeno se díky své velikosti hodí k domu s dvorem.

Energie

Mají rádi cvičení, ale ne moc. Denní běhy a spousta her jsou ideální pro udržení kondice tohoto plemene.

Trénink

Jsou to extrémně inteligentní psi, díky nimž je trénink hračkou.

Rodina

Skvělí rodinní mazlíčci a věrní společníci.

Ostatní domácí zvířata

Rádi poznávají nové přátelé, včetně koček a psů, pokud jsou od mladého věku socializovaní.


Štítky



facebook   Doporuč přátelům




CLUB ŽENA


Lifestyle