Jak léčit kašel?

Jak léčit kašel? - Inmagazin.cz Kategorie: RADY PRO ZDRAVÍ

Nachladili jste se a nemůžete se zbavit škrábavého pocitu v krku? Kašel hraje velmi důležitou roli při odstraňování dráždivých látek a infekcí z těla, ale přetrvávající kašel může být nepříjemný. Naštěstí se v tomto článku dočtete pár jednoduchých rad, které na kašel opravdu zabírají a pomohou Vám se ho rychleji zbavit.



Zázvor lékařský

Díky svým blahodárným protizánětlivým účinkům zázvor zmírňuje suchý a astmatický kašel. Může také zmírnit nevolnost a bolest a narazit na něj můžete téměř v každém supermarketu.

Uklidňující zázvorový čaj uvaříte přidáním 30 gramů čerstvého nastrouhaného zázvoru do šálku horké vody. Před pitím nechte čaj několik minut louhovat a poté ho přeceďte. Do čaje si můžete přidat med nebo citronovou šťávu, které také pomáhají zmírnit kašel.

Nezapomeňte ale, že v některých případech může silný zázvorový čaj způsobit pálení žáhy či nevolnost.

kašel

Kurkuma

Kurkuma se v průběhu let používala na mnoho onemocnění, včetně kašle, protože obsahuje účinnou látku kurkumin, která má silné protizánětlivé účinky. Kurkuma se doporučuje konzumovat s černým pepřem. Je to proto, že hlavní sloučenina v černém pepři podporuje vstřebávání kurkumy.

Zkuste popíjet teplý kurkumový čaj, do kterého můžete přidat špetku černého pepře a trochu medu na chuť.

Esenciální oleje

Kombinace esenciálních olejů s párou je skvělým způsobem na zbavení se kašle. Vyzkoušejte olej z čajovníku a eukalyptový olej, o kterých je známo, že uklidňují dýchací cesty.

Uvařte s hrnci vodu a přidejte 3 kapky oleje z čajovníku a 1-2 kapky eukalyptového oleje. Pečlivě zamíchejte a zhluboka dýchejte páru vycházející z hrnce. Doporučujeme opakovat 2-3 krát denně po dobu 10 minut.

Tymián

Tymián se používá na léčbu respiračních onemocnění. Jeho listy obsahují sloučeniny nazývané flavonoidy, které uvolňují krční svaly a snižují zánět.

Tymiánový čaj si můžete připravit pomocí 2 čajových lžiček drcených listů tymiánu a 1 šálku vroucí vody. Šálek zakryjte na dobu 10 minut a poté listy přeceďte

Kloktání slané vody

V neposlední řadě pro Vás máme tento neobvyklý tip. Léčit kašel tímto způsobem se Vám možná může zdát absurdní, ale sůl může pomoct uklidnit škrábání v krku, které kašel způsobuje. Zamíchejte kolem jedné poloviny čajové lžičky soli ve skleničce teplé vody a kloktejte. Vodu však nepolykejte.


Štítky



facebook   Doporuč přátelům




CLUB ŽENA


Lifestyle