Jak nám může pomoci psyllium v dietě?

Jak nám může pomoci psyllium v dietě? - Inmagazin.cz Kategorie: INMAGAZIN ŽENA

Psyllium je rozpustná vláknina, která v trávicím ústrojí absorbuje vodu, podporuje zažívání a funkci střevní mikroflóry.



Vláknina je důležitou složkou pro náš organismus, bez dostatečného příjmu vlákniny může docházet k nadýmání a zažívacím problémům, proto je důležité hlídat dostatečný příjem, který by měl být alespoň 20 gramů vlákniny denně. Vlákninu dělíme na rozpustnou a nerozpustnou, v dnešním článku s budeme zabývat vlákninou rozpustnou, do které se řadí i naše zmiňované psyllium.

Psyllium a funkce

Psyllium dokáže absorbovat (vstřebat) vodu a další tekutiny z okolí. Po konzumaci psyllia se tedy několikanásobně zvětší obsah přijatého psyllia a dokonale hydratuje tráveniny v zažívacím traktu. Z toho plyne jedno důležité pravidlo, je důležité s příjmem rozpustné vlákniny přijímat také dostatečné množství vody, aby nedocházelo k vstřebávání tekutin z trávicího traktu (což by mělo za následek opačný výsledek). Psyllium dokáže pomoci se zažíváním či zácpou.

psyllium

A jak pomáhá psyllium v dietě?

Psyllium nepodporuje pálení kalorií ani nezvyšuje termogenní efekt, ale díky svým sytícím efektům oddálí pocit hladu a nebudete mít potřebu konzumace jídla.


Štítky



facebook   Doporuč přátelům




CLUB ŽENA


Lifestyle