Jak překonat nedostatek léků pomocí domácích prostředků

Jak překonat nedostatek léků pomocí domácích prostředků - InMagazin.cz Kategorie: ZDRAVÍ

Lékárny a supermarkety měly nedostatek základních prostředků, na které se mnozí z nás spoléhají, protože zákaznická panika nakupování a skladování, brzy vyčerpala zásoby.



Mezitím se doporučuje některým lékárnám, aby se během dne přerušovaly, aby se snížil tlak na pracovní vytížení a personál.

Co tedy můžete udělat pro zmírnění bolesti, kašle a bolestí v krku, pokud se snažíte uzdravit?

Proti bolesti

Pokud si nemůžete koupit léky proti bolesti, můžete například aplikovat teplo pomocí horké láhve, která poskytne lokalizovanou úlevu od bolesti svalů. Použití ledu zabaleného v utěrce může pomoci s bolestí při akutním zranění, jako je podvrtnutí.

K úlevě od bolesti způsobené chřipkou působí paracetamol nejlépe. Pokud to nenajdete na polici lékárny, zeptejte se lékárníka, protože může mít jinou alternativu.

Lékárníci dostali pokyny od Generální farmaceutické rady, aby využili svého uvážení a rozdělili větší balení (obvykle pouze na předpis) paracetamolu na menší balení po 30, která budou zpřístupněna veřejnosti.

Autoritativní Cochraneův přehled v roce 2014 přinesl vysoce kvalitní důkaz, že přidání kofeinu (100 mg nebo více) ke standardní dávce běžně používaných léků proti bolesti (nejčastěji paracetamol nebo ibuprofen) zvyšuje úlevu od bolesti při takových stavech, jako je bolest hlavy a bolesti zubů.

Má se za to, že kofein zlepšuje úlevu od bolesti zvýšením absorpce léčiva. Pokud nemůžete dostat ruce na léky proti bolesti v kombinaci s kofeinem, vypijte šálek kávy s obvyklým lékem proti bolesti.

Hrnek kávy obsahuje asi 100 mg kofeinu a měl by mít stejný účinek jako některé kombinace léků a měl by být levnější.

Uklidnit kašel

Kašel je příznakem respiračních onemocnění, včetně běžného nachlazení a chřipky - a Covid-19.

Léky proti kašli jsou jedním z volně prodejných léků, o nichž se uvádí, že z lékáren rychle mizí.

„Většina léků proti kašli kombinuje ingredience, jako jsou decongestanty [včetně pseudoefedrinu] a antihistaminika [jako je triprolidin], a bylo prokázáno, že jsou obecně účinné proti kašli,“ říká Dr. Lynda Wareová, bývalá praktická lékařka a starší osoba v obecné praxi na Cochrane UK, organizace, která hledá lékařskou pomoc na základě důkazů.

"Pokud léky proti kašli nejsou k dispozici, může být dobrou alternativou med," navrhuje.

Má se za to, že med má vlastnosti, které působí proti bakteriím, virům a zánětům a je součástí mnoha sirupů proti kašli.

Odblokujte mazové uši

Ušní maz může být příliš tvrdý na to, aby přirozeně opustil zvukovod. To může být způsobeno tím, že si lidé čistí uši bavlněnými tyčinkami.

Někteří lidé používají tekuté nebo sprejové výrobky, které obsahují bezpečné formy peroxidu vodíku, které zjemňují a uvolňují ušní vosk.

Pokud nejsou k dispozici, bude „voda nebo olivový olej fungovat stejně dobře“, říká profesor Martin Burton, ředitel Cochrane UK. Pomocí pipety vložte několik kapek do ucha, zatímco budete ležet naplocho.

Bolest v krku

Bolesti v krku jsou obvykle způsobeny virovými nebo bakteriálními infekcemi a jsou zde volně přístupné spreje, ústní vody a pastilky, které pomáhají zmírnit nepohodlí.

Obvykle obsahují anestetika ke zmírnění bolesti a antiseptika k odstranění infekce.

Sůl je antiseptikum přírody: dejte dvě lžičky do 400 ml sklenice vody a kloktejte s ní - ale nepolykejte.

NHS doporučuje sát kostky ledu nebo lízátko ledu; Předpokládá se, že led snižuje zánět a bolest.

Zmírnit migrény

Bolest migrény může být léčena volně prodejnými léky proti bolesti, jako je aspirin, ibuprofen nebo paracetamol.

Pokud jsou vaše obvyklé volně prodejné tablety vyprodány, nejlepší věc, kterou musíte udělat, je omezit se na temnou místnost a pít horké mléko, protože má sedativní účinek.

Použití aloe vera gelu na obličej. Teorie je taková, že vůně aloe vera má účinek na uvolnění svalů, což může zmírnit napětí, které přispívá k migréně.


Štítky



facebook   Doporuč přátelům




CLUB ŽENA


Lifestyle