Jak snadno prodáte byt bez realitky?

Jak snadno prodáte byt bez realitky? - Inmagazin.cz Kategorie: BYDLENÍ

V současnosti skutečně dost jednoduše. Bytů je málo a na každý zveřejněný inzerát se většinou ozve obratem hned několik zájemců, zejména ve velkých městech.



A vůbec nejvíc to platí o hlavním městě Praze. Řada majitelů preferuje jednání přímo se zájemci o byt a o služby realitních kanceláří nestojí. Musíte ale při tom dávat pozor na pár zásadních pravidel.

Prodej bytu v Praze

Praha a prodej bytu se rýmuje velmi snadno. Poptávka je obrovská, nabídka spíše malá. Základem je stanovit správně cenu bytu, vybrat vhodné místo k inzerování nabídky a zejména mít kvalitně zajištěný právní servis, vše související s převodem bytu a také úhradou kupní ceny. Za kolik korun nabídnout byt na prodej v lokalitě Praha by měl být inzerován s cenou odpovídající podobným bytům ve stejné čtvrti, se stejným vybavením a velikostí. Když chcete například prodat 2 + 1 na sídlišti v Praze nedaleko metra, podívejte se, za kolik jsou nabízeny stejně velké byty. Ale pozor, ne každé sídliště u metra má stejnou pověst a tím stejně vysoké ceny. Důležitá je bezpečnost daného místa, možnosti parkování, občanská vybavenost, podlaží, typ stavby, zda je dům vybaven výtahem a jaký je stav bytu, tedy zda je před či po rekonstrukci. Pozor na právní charakteristiku bytu. Cena za byt v osobním vlastnictví a za byt družstevní se významně liší. Cenu může snížit také jakékoli věcné břemeno, vady, včetně vlhkosti, ale dokonce i hluční sousedé, pachy z restaurace, nebo hluk z jiné provozovny. Nic negativního byste neměli zatajovat, jinak by mohl být prodej zpět zpochybněn. Velmi snadno se dá rovněž zjistit, zda prodávající není v exekuci.

praha

Vhodné fotografie ovlivňují prodej

Pokud se rozhodnete pro prodej bytu bez realitky, nezapomeňte ani na vhodné fotografie a výstižný popis. Byt by měl být vyfocen tak, jak je prodáván, tedy s vybavením, které je v ceně (vestavné skříně, kuchyňská linka, vestavěné spotřebiče, vybavení koupelny a toalety, police v komoře apod). Byt musí být uklizený a focený v dobré světle. Připravte se také na to, že byt budete muset zájemcům ukázat, což znamená mít na to dost času.

byty

Kupní smlouva

Rozhodně se vyplatí investovat do kvalitní smlouvy. Při prodeji mnohamilionového majetku je investice v řádu tisíců určitě dobrý nápad. Vzory smluv stažených z internetu nemusí být vždy tím nejlepším nápadem. Peníze kupující obvykle skládá do notářské úschovy, kde zůstávají až do doby, kdy je nemovitost zapsána na nového vlastníka. Daň z nabytí nemovitosti se v současnosti už neplatí.


Štítky



facebook   Doporuč přátelům




CLUB ŽENA


Lifestyle