Jak snížit cholesterol

Jak snížit cholesterol přirozenou cestou - 10 tipů Kategorie: RADY PRO ZDRAVÍ

Vysoká hladina cholesterolu v krvi může být pro člověka nebezpečná a může zvýšit riziko vzniku srdečních chorob, jako jsou infarkt nebo mrtvice. Proto je velmi důležité dbát na to, abychom měli cholesterol v krvi na přijatelné úrovni. Naštěstí existuje mnoho způsobů, jak snížit cholesterol v krvi přirozenou cestou.



Jezte potraviny s vysokým obsahem vlákniny

Potraviny s vysokým obsahem vlákniny jsou jednou z nejlepších možností, jak snížit hladinu cholesterolu v krvi. Vláknina pomáhá odstraňovat cholesterol z těla. Mezi potraviny s vysokým obsahem vlákniny patří celozrnné produkty, luštěniny, ovoce a zelenina.

Konzumujte ořechy a semena

Ořechy a semena jsou další skvělou možností, jak snížit hladinu cholesterolu v krvi. Obsahují zdravé tuky, které pomáhají snižovat hladinu cholesterolu v krvi. Nejlepší možností jsou vlašské ořechy, mandle a lněná semena.

cholesterol

Jezte více ryb

Ryby jsou bohaté na omega-3 mastné kyseliny, které pomáhají snižovat hladinu cholesterolu v krvi. Nejlepší možností jsou tuňák, losos nebo sardinky.

Pijte více vody

Pití dostatečného množství vody je nezbytné pro udržení zdraví. Kromě toho může pití vody pomoci snižovat hladinu cholesterolu v krvi. Dostatek tekutin totiž pomáhá tělu odstraňovat toxiny a odpadní látky.

Omezte příjem cukru

Příjem cukru může zvyšovat hladinu cholesterolu v krvi. Proto je důležité omezit příjem sladkostí, sladkých nápojů a rafinovaných cukrů. Zkuste nahradit sladké potraviny ovocem nebo medem.

Změňte způsob přípravy jídla

Při přípravě jídla používejte zdravé tuky, jako jsou olivový olej nebo avokádo. Omezte používání másla, smetany a dalších nasycených tuků.

Začněte cvičit pravidelně

Pravidelné cvičení může při snižování hladiny cholesterolu v krvi také hraje velkou roli. Fyzická aktivita totiž pomáhá tělu odstraňovat toxiny a snižuje hladinu škodlivého cholesterolu v krvi. Zkuste začít cvičit alespoň 30 minut denně.

Upravte svůj životní styl

Kromě výše zmíněných tipů je také důležité upravit svůj životní styl. Omezte konzumaci alkoholu a kouření. Pokud máte nadváhu, snažte se ji snížit a udržovat zdravou váhu.

Konzultujte to s lékařem

Pokud máte vysokou hladinu cholesterolu, měli byste se poradit s lékařem. V některých případech může být potřeba užívat léky na snížení cholesterolu.

Závěr

Snižování hladiny cholesterolu v krvi může být pro mnoho lidí klíčové pro udržení zdraví srdce a celého organismu. Existuje mnoho způsobů, jak snížit cholesterol v krvi, včetně změny stravy, zlepšení životního stylu a pravidelného cvičení. Pokud máte vysokou hladinu cholesterolu, měli byste se poradit s lékařem, který vám může doporučit další kroky a léčbu.


Štítky



facebook   Doporuč přátelům




CLUB ŽENA


Lifestyle