Jakou podlahu do kuchyně?

Jakou podlahu do kuchyně na inmagazin.cz Kategorie: BYDLENÍ

V kuchyni je podlaha vystavena velké zátěži, ať už kvůli padajícím talířům a nebo neustálému rozlévání tekutin. Rozhodujete se jakou vybrat podlahu do kuchyně a snažíte se vyhnout studeným dlaždicím? Prozradíme vám nejvhodnější podlahové krytiny a jejich vlastnosti, aby vaše rozhodování bylo o to snazší.



Na co v první řadě myslet

Výběr podlahové krytiny by se neměl ani trochu zanedbávat, přece jenom si podlahu nevybíráme každý rok, proto je potřeba výběru a rozhodování obětovat více času. Je dobré myslet hned na začátku jakou má podlaha odolnost proti poškození, životnost, kvalitu a obtížnost udržování. Odolnost proti oděru se značí od AC1 až do AC5 (AC1 - nejnižší možnost zatížení a AC5 - nejvyšší). Dále je také důležité, aby podlaha neklouzala a byla opravdu bezpečná a také by neměla být citlivá na vodu a vlhkost. Ve shrnutí tedy v první řadě doporučujeme hledět na praktičnost než-li na vzhled, skvělou volbou jsou podlahy, které jsou trvanlivé a odolné například PVC, korek nebo přírodní linoleum. 

kuchyně

PVC

Vinylová podlaha je vhodná volba díky svým vlastnostem a velmi nízké pořizovací ceně. Skvělou výhodou je, že tyto podlahy nepraskají ani se neštípou. Podlahy dokonale imitující dřevo, kámen nebo dlažbu. Materiál těchto druhů podlah je velmi odolný a snadný na údržbu.

Korek

U korkových podlah si musíme dávat pozor na to, aby měla správné ošetření voskem, lakem a nebo olejem. Levnější korkové podlahy toto ošetření ve většině případů nemají a proto jsou méně odolné. Pokud je korková podlaha správně ošetřena, patří mezi opravdu vysoce odolné podlahy. Je vhodná do bytu nebo domu s domácími mazlíčky, protože snese zvířecí drápky či padající předměty.

Přírodní linoleum 

Jak už prozrazuje název, jde o 100% přírodní, hladký a na dotek teplý materiál. Nepřitahuje prach ani jiné nečistoty, takže je ideální do domácnosti, kde bydlí alergici.

kuchyně

Údržba podlahy v kuchyni 

V kuchyni se objevuje největší množství nečistot. Jde převážně o drobky, kapky a skvrny po tekutinách. Je to logické, vždyť kuchyň je místo, kde připravujeme jídlo pro celou rodinu a bylo by v rámci lidských sil těmto nečistotám zabránit. Zároveň je však důležité tuto místnost udržet v čistotě. Pro nejsnazší údržbu doporučujeme vinylovou podlahu, můžeme ji jednoduše vysát nebo vytřít mopem. Ideální je využívání kvalitních čistících prostředků pro udržení lesku a barvy. Pokud se stane nehoda a podlaha je i přes odolnost poškozena, je u této podlahy výhoda, že můžeme vyměnit jeden poškozený díl a podlaha vypadá zase jako nová.


Štítky



facebook   Doporuč přátelům




CLUB ŽENA


Lifestyle