Jaký domovní zvonek je lepší – bezdrátový nebo drátový?

Jaký domovní zvonek je lepší – bezdrátový nebo drátový? - InMagazin.cz Kategorie: PRAKTICKÉ

„Haló, je někdo doma?“ I takto by se u vás mohly návštěvy ohlašovat. Lepší by ale bylo, kdyby zazvonily na domovní zvonek. Byl by pro vás lepší bezdrátový nebo drátový zvonek? Poradíme vám.



Aby návštěvy nemusely bušit na vaše dveře, přišel moderní trh s řešením, kterým je elektrický domovní zvonek. V základu se domovní zvonky rozdělují na dvě skupiny – na zvonky drátové a bezdrátové. Oba typy zvonků má v nabídce obchod Tympol Plus. Vybrat si můžete nejen z řady designových provedení, ale také z rozmanitých funkcí zvonků. My si ale pojďme říci, jak si vybrat ze zmiňovaných základních typů zvonků.

Drátové domovní zvonky

První variantou jsou elektrické drátové zvonky. Už podle názvu je patrné, že k tomu, aby zvonek fungoval je potřeba, aby zvonkové tlačítko i zvonková jednotka byly pomocí drátu připojeny do elektrické sítě. To si většinou žádá jisté stavební úpravy kvůli rozvedení drátů, ale má to jednu velkou výhodu. V drátovém zvonku vám nikdy nedojdou baterky.

Tlačítko elektrického drátového zvonku může být od zvonkové jednotky vzdálené přesně tak, jak potřebujete. Limituje vás jen délka drátu. Navíc tlačítko drátového zvonku vám jen tak někdo neodcizí. Pro drátové domovní zvonky se využívá napětí s hodnotou 8 V nebo 230 V.

Bezdrátové domovní zvonky

Jako druhou variantu můžete zvolit bezdrátový zvonek. U tohoto typu zvonků se pro napájení tlačítka využívá baterie. Zvonková jednotka je pak připojena do elektrické sítě nebo je také na baterie. Velkou výhodou je, že nemusíte provádět žádné stavební úpravy a rozvádět dráty k tomu, aby zvonek fungoval.

Myslete ale na to, že bezdrátový zvonek má omezený dosah (zpravidla několik set metrů) a přenos signálu z tlačítka do zvonku mohou snižovat i překážky jako jsou sádrokartonové, dřevěné, cihlové, železobetonové nebo kovové stěny. Také je potřeba kontrolovat stav baterií.

Líbit se vám ale budou další výhody bezdrátových domovních zvonků. Můžete si například spárovat jednu zvonkovou jednotku s více tlačítky. Pokud zvolíte zvonkovou jednotku napájenou bateriemi, můžete ji používat jako přenosný zvonek a vzít si ji s sebou třeba na zahradu nebo do garáže.

Moderní domovní zvonky vás ohromí nabídkou funkcí

Moderní technika jde stále kupředu a domovní zvonky nabízejí řadu praktických funkcí. Kromě akustického signálu bývají elektrické zvonky vybaveny i světelnou signalizací, což se hodí pro sluchově postižené osoby nebo pro maminky, které kvůli spánku dítěte chtějí vypnout zvuk zvonku, ale přesto chtějí vědět, že někdo zvoní.

Praktické je i využití bezdrátových zvonků jako SOS tlačítek u nepohyblivých lidí. Stačí tlačítko umístit v dosahu osoby a zvonkovou jednotku mít u sebe, abyste nepřeslechli, když vás bude dotyčný potřebovat.

Jako bonus si můžete pořídit i zvonky, které nabízejí široký výběr melodií nebo dokonce možnost nahrát si svou vlastní melodii.

NÁŠ TIP číslo 1 - Bezdrátový zvonek DISCO

Originální bezdrátový zvonek, u kterého je tlačítko napájeno bateriemi a zvonek se připojuje do elektrické sítě. Vybrat si můžete z 36 polyfonních melodií, hlasitost lze regulovat v osmi stupních a využít můžete i optickou signalizaci.

NÁŠ TIP číslo 2 – Drátový domovní zvonek GONG BIM BAM

Pro toho, kdo má rád klasiku je k dispozici elegantní drátový zvonek vydávající zvuk gongu – BIM-BAM. Tento typický zvuk zvonku určitě nepřeslechnete a díky jednoduchému designu se bude hodit kamkoli.

Přečtěte si také náš článek, ve kterém probíráme vše o vypínačích a zásuvkách.


facebook   Doporuč přátelům




CLUB ŽENA


Lifestyle