K2 systems - řešení montážních systémů pro fotovoltaiku na šikmé střechy rodinných domů

K2 systems - řešení montážních systémů pro fotovoltaiku na šikmé střechy rodinných domů - InMagazin.cz Kategorie: BYDLENÍ

Instalace solárních panelů na střechy je dnes už rozšířený způsob realizace solárních elektráren. Uchycení fotovoltaických panelů na střechách vyžaduje použití kvalitních montážních systémů, které jsou stabilní a odolné. Společnost K2 Systems, specializující se na výrobu konstrukcí pro montáž solárních systémů na šikmé i rovné střechy, nabízí bezpečné a efektivní instalace fotovoltaiky.



Montážní systémy navržené s ohledem na vaše potřeby

K2 Systems se specializuje na střešní konstrukce pro uchycení FVE panelů na ploché střechy, šikmé střechy, ale také pro pozemní instalace FVE a pohyblivé systémy. Montážní systémy K2 Systems jsou navrženy s ohledem na potřeby uživatelů a požadavky montážních firem, což zajišťuje rychlost, efektivitu a spolehlivost. Tyto konstrukce se využívají ve více než 130 zemích po celém světě. V České republice je používá společnost reWATT dodávající komplexní řešení FVE pro rodinné domy i firmy.

Fotovoltaika na rodinné domy pro šikmé taškové i plechové střechy

Využití montážních systémů K2 Systems je vhodné pro šikmé střechy s jednostranným i oboustranným sklonem. Fotovoltaické systémy pro rodinné domy se nejčastěji instalují na taškové nebo plechové střechy, kdy každý typ instalace vyžaduje mírně odlišné řešení konstrukčního systému.

Uchycení solárních panelů na šikmé taškové střeše

Fotovoltaika pro rodinný dům s šikmou taškovou střechou patří k nejběžnějším typům solárních elektráren v soukromém sektoru. Pro taškové střechy poskytuje K2 Systems montážní strukturu, která se upevňuje na střešních krokvích prostřednictvím střešních háků.

Podle typu střešní tašky se vybírá konkrétní tvar, typ a velikost kotvících háků. V úvahu se berou také povětrnostní podmínky v místě instalace. Mezi nejčastěji využívané typy háků se řadí Vario 2 vyrobené z nerezové oceli. Háky jsou opatřeny dvěma klouby, díky kterým je možné při montáži FVE nastavit potřebnou vzdálenost mezi střešní krytinou a solárními panely. V místech, kde panují drsnější povětrnostní podmínky, se využívají o něco odolnější háky CrossHook 4SL vyrobené z hliníku. Pro uchycení solárních panelů je potřeba k hákům připevnit kolejnice, které drží FV moduly. U montážního systému K2 Systems se jedná o hliníkové kolejnice SolidRail, které se vyrábějí v různých délkách.

tašky

Kotvení solárních panelů na šikmou plechovou střechu

Ani plechové střechy nestojí v pozadí a fotovoltaika na plechovou střechu rodinného domu se dnes již stává běžným trendem. Pro solární panely na rodinný dům s šikmou plechovou střechou je potřeba nejprve vyvrtat montážní otvory, do kterých se osazují závěsné ocelové šrouby s těsnící podložkou. Při instalaci konstrukce pro FVE je potřeba upevnit šrouby do dřevěné nebo ocelové konstrukce střechy. Šrouby jsou také opatřeny hliníkovou deskou určenou pro osazení kolejnic SolidRail, na kterou se poté umísťují solární moduly.

V případě, že je plechová střecha dostatečně silná, není nutné upevňovat šrouby do konstrukce, ale montážní systém lze instalovat přímo na plech. Pokud se solární elektrárna pro rodinný dům usazuje na trapézovou střechu, lze využít ekonomické řešení K2 MiniRail. Pro střechy z vlnitého plechu je určeno řešení MicroRail.

tašky

Řešení FVE pro rodinné domy i firmy

Kromě plechových střech rodinných domů se tento typ střešní krytiny hojně vyskytuje také u firem, které také začínají objevovat potenciál sluneční energie. I pro FVE pro firmy používá K2 Systems odolné konstrukce s dlouhou životností.

Nejvhodnější řešení a montáž fotovoltaické elektrárny pro rodinné domy i firmy vám s jistotou navrhne odborná společnost, která provádí komplexní návrh fotovoltaiky, včetně zajištění dotací na FVE. Díky tomu odpadá řada starostí s realizací solární elektrárny, a navíc FVE připravená na klíč splní požadované parametry.


Štítky



facebook   Doporuč přátelům




CLUB ŽENA


Lifestyle