Kamenné parapety – stylové a praktické

Kamenné parapety – stylové a praktické - InMagazin.cz Kategorie: BYDLENÍ

Vlna plastových náhražek už ve stavebnictví tón neudává. Stavba domu je investicí na roky i desetiletí, takže stále více lidí preferuje návrat k nejkvalitnějším přírodním materiálům.



A to také tam, kde na ně nejsme úplně zvyklí. Jedním z příkladů takového výběru materiálu jsou i kamenné parapety. Tento na první pohled nepříliš nápadný stavební prvek může být zásadní pro celý vzhled domu. A navíc jsou kamenné parapety o dost odolnější než dřevěné či plastové. A také mnohem hezčí než parapety oplechované.

kamenné parapety

Kvalitní kamenný materiál je možné použít jak na venkovní, tak na interiérové parapety. Vyrábějí se v síle dvou nebo tří centimetrů s libovolnými rozměry. Zákazníci si mohou vybrat tvar hran, přičemž nejčastěji volí hrany zaoblené. Povrchová úprava může být jak tryskaná, tak i leštěná. Druhá varianta povrchu je snadnější na údržbu. Venkovní kamenné parapety se dodávají s okapničkami a výborně odolávají povětrnostním podmínkám. Těm dokážou čelit podstatně déle než parapety dřevěné nebo plastové.

kamenné parapety

Výhodou kamenných parapetů je jejich odolnost. Když přelijete květiny v květináči nebo v truhlíku, parapet se nijak nepoškodí. Velmi jednoduchá je i údržba kamenných parapetů. Skvělé jsou také estetické vlastnosti kamenných parapetů. Lze je výborně sladit jak s interiérem, tak s exteriérem. Dají se barevně přizpůsobit dlažbě, kuchyňské desce, venkovní kuchyni i krbu na terase. Ideální kombinací pak je kamenný parapet a kamenný truhlík ze stejného materiálu, ve stejné, nebo naopak kontrastní barvě.

Kamenné parapety lze zakoupit v Kamenictví Dvořák Telč, kamenné truhlíky i další výrobky z kvalitní žuly a mramoru si můžete vybrat a objednat v internetovém obchodě Kamenictví Dvořák.


Štítky



facebook   Doporuč přátelům




CLUB ŽENA


Lifestyle