Kapela Nebe feat. Katarína Knechtová vydávají novou desku

Kapela Nebe feat. Katarína Knechtová vydávají novou desku - InMagazin.cz Kategorie: HUDBA

Je to skoro rok, co kapela Nebe vydala hit jménem Stella ve spolupráci s Přemkem Forejtem. Píseň trhala rekordy v přehrávání na YouTube.



Nyní tato kapela do světa vypouští nejen česko-slovenský duet se zpěvačkou Katarínou Knechtovou, ale zároveň celé EP, na němž fanoušci naleznou dosud jejich snad nejsilnější písně. K nové písni nazvané Planý poplach vznikl i videoklip, jehož děj se odehrává na liduprázdném letišti v Mošnově a v Leteckém muzeum v Kunovicích. A právě tato atmosféra se odráží i ve vizuálním provedení coveru nového EP s názvem Než v tom zůstaneme sami.

Nebe

Klip k singlu Planý poplach je plný zvláštní tísně z nezvykle opuštěných prostor letiště a monumentálních parkovišť velkých dopravních letadel. „Je to obraz doby a zároveň metafora našich životů i společnosti jako celku,“ komentuje Štěpán Petrů. K tomuto duetu kapela přizvala slovenskou stálici, Katarínu Knechtovou. „Když mi Petr poslal píseň, hned jsem věděla, že do toho chci jít. Už dávno se mi nestalo, že bych slyšela tak dobře složenou píseň, s takovou symbiózou hudby a textu. Další věcí, která mě překvapila byla, jak spolu kluci z kapely drží při sobě, vědí, co chtějí a jdou si za tím. Velmi jim držím palce,“ říká o spolupráci slovenská zpěvačka Katarína Knechtová.

Zajímavostí je, že velká část scén se točila v interiéru a na křídle letadla přezdívaného Naganský expres, bývalého vládního speciálu prezidentů České republiky, kterým přiletěla olympijská výprava ze zlatého Nagana 98. Když letadlu hrozilo sešrotování, parta kunovických muzejníků pod vedením Martina Hrabce letadlo během dvou let v pražských Kbelích postupně rozebrala, přepravila přes celou republiku do Kunovic a po další dva roky znovu skládala do původní podoby, tak aby mohlo být v celé své kráse vystaveno pro veřejnost. „V roce 98 jsme byli malí kluci, kteří přišpendlení k televizím sledovali návrat hokejistů z olympiády. Jakmile se cesty naše a Martina střetly, okamžitě se nám propojila symbolika tohoto neuvěřitelného příběhu s písní i osudem naší kapely. Bylo nám ctí tam strávit čas. Na konci do toho letadla nastupujeme a symbolicky odlétáme někam, snad do lepších časů,“ dodává Petr Harazin, frontman kapely.

Se singlem a klipem zároveň kapela Nebe vypouští celé EP s názvem „Než v tom zůstaneme sami“. Pro kapelu je to tak první deska od roku 2017, která vznikla v nové sestavě. „Dospěli jsme do bodu, kdy jsme zjistili, co přesně chceme my sami, a to se v naší tvorbě odráží. Nová deska je pro mě především talisman, ve kterém je skrytá absolutní svoboda umění i slova. Najdete na ni country, gospel, pop, odkaz na pandemické období i více než pětiminutovou baladu. Ve všech písních odkrýváme kus svého nitra, všechno dobré i zlé, čím si naše parta prošla,” dodává Petr Harazin.


Štítky



facebook   Doporuč přátelům




CLUB ŽENA


Lifestyle