Kavkazský pastevecký pes je velký horský pes s krásně hustou zimní srstí

Kavkazský pastevecký pes je velký horský pes s krásně hustou zimní srstí - InMagazin.cz Kategorie: DOMÁCÍ ZVÍŘÁTKA

Kavkazský ovčák je mohutné, hlídací plemeno, které dokáže být nebojácné, sebevědomé a zuřivé, když zjistí hrozbu. Při správném výcviku se z nich může stát také oddaný, věrný a láskyplný rodinný mazlíček.



Kavkazský ovčák dostal své jméno podle pohoří Kavkaz, které je domovem jednoho z nejstarších žijících moloserských plemen psů.

Péče o kavkazského pasteveckého psa

Kavkazský ovčák je inteligentní plemeno, které může být někdy tvrdohlavé, svéhlavé a drzé. Vyžadují velký výcvik, protože při nesprávném zacházení se toto plemeno může stát agresivním vůči ostatním lidem a zvířatům. Průměrný kavkazský ovčák je asertivní a odvážný, stejně jako statečný, silný a ostražitý.

Díky své historii hlídacího psa a ochránce je kavkazský ovčák extrémně teritoriální a může se stát agresivním, když cítí, že je jeho rodina ohrožena. Ačkoli některé varianty mohou být agresivnější než jiné, všichni mohou být agresivní a podezřívaví vůči cizím lidem – kavkazský ovčák proto vyžaduje včasnou socializaci a důsledné a zkušené zacházení a výcvik.

Kavkazský pastevecký pes

Poskytování dostatku pohybu a času na hraní může pomoci zabránit obezitě kavkazského ovčáka, protože některé varianty tohoto plemene jsou považovány za málo aktivní a zdánlivě letargické, když nepracují – což je doba, kdy se mohou rychle stát ostražitými a čilými. Vzhledem ke svému pracovnímu životu v horách se tito velcí psi dobře hodí pro venkovní vytrvalostní aktivity, jako je například pěší turistika.

Strava a výživa

Množství krmiva, které by měl kavkazský ovčák dostávat, závisí na jeho hmotnosti. Největší kavkazští ovčáci mohou dosáhnout až 170 kg. Je důležité, abyste si u veterinárního lékaře potvrdili plán krmení a několikrát ročně nechali psa zvážit. Problémem kavkazských ovčáků může být obezita, proto může být nutná úprava stravy, která psovi pomůže udržet si zdravou váhu.

Nejlepší krmiva pro kavkazské ovčáky mají vysoký obsah bílkovin a obsahují kvalitní rostlinné složky. Mnoho majitelů se rozhodlo krmit svého psa dvakrát denně – jednou ráno a jednou večer. Kavkazští ovčáci mají tendenci pít hodně vody, proto je důležité mít vždy k dispozici čerstvé zdroje. Nezapomeňte psovi často nabízet vodu, zejména při aktivních výletech.


Štítky



facebook   Doporuč přátelům




CLUB ŽENA


Lifestyle