Kolik zaplatíte za tisk a vazbu diplomových prací

Kolik zaplatíte za tisk a vazbu diplomových prací - Inmagazin.cz Kategorie: HOBBY

Dali jste úspěšně dohromady svou závěrečnou diplomovou práci a rádi byste si ji nechali vytisknout a svázat, ale nejste si jisti, kolik vás to bude stát? Cena tisku a vazby diplomových prací se může velmi lišit a vše záleží na tom, jaké požadavky na vzhled práce máte.



V pražském copycentru Tomados se setkáte s ochotným a zkušeným personálem, který je připraven na všechny možné varianty tisku a rádi vám poradí s tím, jak se k celému tisku a svázání diplomky postavit – více zde. Co ovlivní cenu tisku a vazby?

Spočítejte si, kolik stran bude vaše závěrečná práce mít a jakou gramáž papíru potřebujete

Jedním ze základních faktorů, které hrají velkou roli při určování ceny tisku, je počet tisknutých stran. Ten zjistíte, když si svou práci převedete do PDF formátu a podíváte se na počet stran. Nikdy nepředávejte tiskárně dokument ve Wordu ani jiných textových programech. Mohlo by dojít k “rozhození” textu, ke změně číslování stránek nebo podobným nepříjemnostem.

Důležité také je, zda chcete tisknout všechny stránky jednostranně nebo oboustranně a zda bude každá stránka černobílá, budete kombinovat černobílý a barevný tisk nebo bude vše vytištěno barevně (například pokud máte hodně grafů a přiložených obrázků).

V diplomových pracích se počítá s využitím klasické gramáže papíru (80 g) a s formátem A4. Pokud byste ale měli speciální přání na tisk na papír s vyšší gramáží nebo byste potřebovali jiný formát tisku, i toto se promítne do ceny.

tisk

Zvolte si typ vazby, vzhled desek a tisk na desky

Dalším důležitým faktorem promítajícím se do ceny tisku diplomek je výběr vazby. Zvolit můžete klasickou knižní vazbu, knižní vazbu Unibind, drátěnou vazbu, kroužkovou vazbu nebo thermo vazbu. Výběr barvy desek se už do ceny nepromítne, takže si vyberte takovou, kterou vám udává škola nebo si zvolte sami podle svých preferencí.

Co už se do ceny promítne, je potisk desek a potisk hřbetu vazby. Pokud máte nějaká další speciální přání, jako je vypálení diplomky na CD nebo laminace, tak počítejte opět s navýšením ceny.

Typy diplomových prací a cena za jejich tisk a vazbu

Diplomové práce se svým rozsahem pohybují okolo 60 normostran textu. Pokud k nim připočteme stránky s úvodem, závěrem, zdroji, přiloženými grafy, fotografiemi a dokumenty, dostaneme se přibližně na 60 - 100 tištěných stran. V copycentru se setkáte s tím, že čím více stran budete tisknout, tím nižší cenu zaplatíte.

Cena tisku diplomové práce:

  • Při počtu 30 - 100 stran s černobílým tiskem se bude tisk pohybovat orientačně v ceně 1,50 Kč/1 stranu ve formátu A4.
  • Při počtu 30 - 100 stran s barevným tiskem se bude tisk pohybovat orientačně v ceně 6 Kč/1 stranu ve formátu A4.
  • Při počtu 100 a více stran s černobílým tiskem se bude tisk pohybovat orientačně v ceně 1 Kč/1 stranu ve formátu A4.
  • Při počtu 30 - 100 stran s barevným tiskem se bude tisk pohybovat orientačně v ceně 5 Kč/1 stranu ve formátu A4.

Cena vazby diplomové práce:

  • Knižní vazba včetně potisku úvodní strany vyjde přibližně na 270 Kč/1-100 stran, 290 Kč/100-200 stran.
  • Knižní vazba Unibind vyjde přibližně na 170 Kč/1-100 stran, 180 Kč/100-200 stran.
  • Kroužková vazba vyjde přibližně na 25 Kč/1-100 stran, 35 Kč/100-200 stran.
  • Drátěná vazba vyjde přibližně na 49 Kč/1-100 stran, 60 Kč/100-200 stran.
  • Thermo vazba vyjde přibližně na 25 Kč/1-100 stran, 35 Kč/100-200 stran.

Ceny diplomek v praxi

Pokud bychom si představili modelový příklad diplomové práce, která má 65 stran tištěných černobíle a jednostranně, knižní vazbu s potiskem hlavní strany a hřbetu, vyjde nás tisk a vazba asi na 420 Kč.

Pokud bychom chtěli diplomovou práci s 80 stránkami vytištěnými barevně (kvůli obrázkům) a jednostranně, v knižní vazbě, s potiskem přední strany a hřbetu, bude cena dosahovat asi 800 Kč.

Přesnou cenu si můžete spočítat ZDE.

Potřebujete vše hned nebo si na tisk a vazbu diplomové práce počkáte?

Pokud vás tlačí čas a potřebujete mít diplomku svázanou rychle, nechte si udělat expresní tisk a vazbu do 3 hodin od zadání, ale počítejte s tím, že si připlatíte okolo 200 Kč a pokud chcete i potisk hřbetu, bude to dalších přibližně 50 Kč navíc.

Samozřejmě nezapomínejte na to, že diplomová práce se netiskne jen v jedné verzi, ale zpravidla potřebujete k originálu ještě jednu až dvě kopie.

Doporučujeme si přečíst, kde sehnat zdroje, čemu se při psaní vyvarovat a na co si dát pozor.


Štítky



facebook   Doporuč přátelům




CLUB ŽENA


Lifestyle