Leonberger je povahově ideální rodinný pes

Leonberger je povahově ideální rodinný pes - InMagazin.cz Kategorie: DOMÁCÍ ZVÍŘÁTKA

Leonberger neboli Leo je obrovský pes s pracovitým duchem a mírnou povahou, který pochází z německého města, podle něhož byl pojmenován. Přestože toto plemeno málem vyhynulo během první světové války, podařilo se ho zachránit – a naštěstí se tak stalo, protože jde o plemeno inteligentní, ušlechtilé a velmi věrné.



Leonbergové jsou výborní pracovní psi, ale také klidní a láskyplní společníci. Dospělí psi mají výraznou lví hřívu, která přispívá k jejich vynikajícímu vzhledu.

Péče o leonbergery

Leonberger může být slintavý, takže mnoho majitelů má po ruce "slintací hadřík". Toto plemeno líná mírně, ale více na jaře a na podzim. Leošci potřebují běžnou péči, konkrétně kartáčování srsti jednou až dvakrát týdně. Obvykle se u nich neprovádí žádné stříhání ani tvarování srsti. Leoši dobře snášejí chladné počasí, ale vzhledem ke své dvojité srsti se mohou v horkém počasí přehřát. V horkém počasí je dobré zajistit leovi chladné místo a omezit pohyb na chladnější části dne.

Leonberger

Leonbergové mají silný pud k práci a ochraně. Potřebují každodenní pohyb, aby byli fit a spokojení. Kromě toho leoškům prospěje nějaký druh "práce", například hlídání domu. Obecně jsou to obvykle velmi klidní, věrní a milující společníci. Leoši jsou také vysoce inteligentní psi, kteří velmi dobře reagují na výcvik. Výcvik i socializace jsou pro toto plemeno vlastně nezbytné.

Leonberger je láskyplné a jemné psí plemeno, které je příjemným společníkem. Toto plemeno má tendenci velmi intuitivně vnímat lidské emoce a vytváří si silné pouto se svou rodinou. Toto plemeno obvykle velmi dobře vychází s dětmi. Tito všestranní psi mají přirozený instinkt chránit a pomáhat, což z nich dělá skvělé služební psy a rodinné mazlíčky.

leonberger

Strava a výživa

Leonbergerům je vhodné podávat krmiva specifická pro toto plemeno, která odpovídají jejich potřebám jako velkého plemene. Štěňata leonbergerů mohou být krmena několikrát denně a do svých prvních narozenin mohou dorůst více než 100 kg. Dieta pro velká plemena omezí množství tuku a bílkovin, aby nerostla příliš rychle. Vždy zajistěte trvalý přístup k čerstvé pitné vodě.

Dospělí leonbergři by měli být krmeni dvakrát denně, aby se zabránilo nadýmání a GVD. Neměli by dostávat velké jídlo jednou denně. Riziko torze žaludku můžete minimalizovat také tím, že zajistíte vyvýšené místo pro krmení a napájení, aby pes mohl jíst a pít ve stoje. Pokud má váš pes sklony k hltání potravy, poohlédněte se po misce na krmení, která omezuje množství potravy, které může pes sníst najednou. Hodinu po jídle byste se také měli vyvarovat intenzivního cvičení.

Leonbergři mají vysoký potenciál k přibírání na váze. Ten můžete minimalizovat tím, že je budete krmit po určitou dobu, například 10 až 15 minut, a nesnědené krmivo odstraníte, místo abyste jim umožnili volné krmení.


Štítky



facebook   Doporuč přátelům




CLUB ŽENA


Lifestyle