Nechte si udělat návrh a realizaci zahrady od odborníků

Nechte si udělat návrh a realizaci zahrady od odborníků - InMagazin.cz Kategorie: ZAHRADA

Chcete svou současnou zahradu přetvořit na osobní ráj, kam budete chodit relaxovat, užívat si přírody, hrát si s dětmi nebo se starat o okrasné a užitkové rostliny? Obraťte se na zahradní architekty, kteří vám pomohou vytvořit zahradu vašich snů.



Možná si říkáte, že přetvořit zahradu tak, aby vypadala podle vašich představ zvládnete sami. Ale už jste se zamysleli nad tím, že vyrovnat terén, podepřít svahy, vybudovat kamenné chodníčky, založit trávník, zasadit ty správné květiny nebo vytvořit okrasnou skalku či koupací jezírko je práce na několik let?

S pomocí odborníků, jako jsou u Zahradního specialisty, můžete mít tohle všechno realizované během mnohem kratší doby, a navíc budete mít jistotu, že zahrada bude splňovat vaše potřeby a bude realizovaná tak, aby vám dělala radost celý rok. Více o službách zmíněné společnosti ZDE.

Proč využít služeb odborníků na zahrady a zahradních architektů

Návrh a realizace zahrad od specialistů má řadu dalších výhod. Ti, co se tímto oborem zabývají mají zkušenosti s volbou vhodných rostlin, disponují potřebnou technikou, vědí, jak pracovat s různými materiály a dokáží zabezpečit i technickou otázku například při stavbě pergoly nebo při instalaci zahradního osvětlení.

Zahradní architekti mívají estetické cítění a můžete si být jisti, že zahrada, kterou si necháte navrhnout bude lahodit vašemu oku. Zahradní specialista dokáže vytvořit osobitý styl zahrady podle vašeho přání nebo sám navrhne, jak by mohla zahrada vypadat.

Návrh a realizace zahrady krok za krokem

Pokud se rozhodnete svěřit návrh a realizaci zahrady do rukou těm, kteří se tvorbou zahrad živí, budete s nimi procházet následujícími kroky, na jejichž konci bude vaše vysněná zahrada.

K jakému účelu bude zahrada sloužit

Ještě před návrhem zahrady si budete muset ujasnit, k jakému účelu budete zahradu využívat. Plánujete v ní jen relaxovat a chcete, aby byla, pokud možno, co nejvíce bezúdržbová? Nebo rádi pečujete o rostliny a těšíte se, jak budete zastřihovat stromky? Přejete si zahradu ve venkovském stylu, ve středomořském stylu nebo chcete moderní zahradu s prvky feng-shui? Všechny vaše představy lze zhmotnit a fantazii se meze nekladou.

Prvky v zahradě

Když už víte, v jakém stylu a k jakému účelu bude zahrada sloužit, je dobré si určit, co přesně byste v zahradě chtěli mít. Zahradní specialisté jsou připraveni pro vás zajistit řadu okrasných i praktických prvků jako jsou:

  • pergoly,
  • okrasná i koupací zahradní jezírka,
  • travnaté plochy,
  • okrasné skalky i další kamenné prvky,
  • vodopády,
  • kamenné zídky,
  • terasy,
  • dlažby,
  • zahradní cesty a chodníčky.

Podle stylu zahrady a rozmístění nejdůležitějších prvků se pracuje také na výběru konkrétních rostlin. Záleží na tom, jestli chcete zahradu okrasnou nebo užitkovou, na které budou zastoupeny i ovocné stromy a záhonky se zeleninou.

Odborník samozřejmě ví, které rostliny snesou jaké půdní a světelné podmínky, kterým svědčí suchá stanoviště a které naopak potřebují vlhko a stín. Myšleno je samozřejmě i na to, zda rostliny zvládnou celoroční pobyt na zahradě nebo bude nutné je zazimovat. Zahradní architekt dokáže vidět i do budoucna a volí využití rostlin, keřů a stromů tak, aby jejich růst v příštích letech podpořil celkové vyznění zahrady.

3D návrh zahrady

Ve chvíli, kdy je představa zahrady jasně daná, může se přejít k návrhu zahrady. Ten se často realizuje jako vizualizace zahrady ve formě 3D návrhu, na kterém je dobře patrné rozmístění jednotlivých zahradních prvků i celkové vyznění zahradní plochy. Nemusí zůstat jen u jednoho návrhu. Lepší je nechat si zhotovit dva nebo tři návrhy a vybrat si ten, který se vám bude líbit nejvíce. Pokud si chcete návrh zhotovit sami, můžete k tomu využít některý ze softwarů zmíněných v tomto článku.

Realizace zahrady vašich snů

Návrh je schválen, může se přejít k realizaci zahrady. Dívat se, jak vzniká zahrada na míru, je doslova potěšením. Úprava terénu, pokládka travního koberce nebo výsev nové trávy, sázení rostlin, keřů, stromů, tvorba skalky, stavba pergoly, pokládka kamenů na zahradní cestu, hloubení a úprava zahradního jezírka, stavba okrasné kamenné zídky, vytvoření zahradních schodů nebo zvelebení svahů… to vše je součástí realizace a úpravy zahrad.

Dokončením zahrady to nekončí, ale začíná

Když jsou práce hotovy, můžete se už jen kochat krásou své nové zahrady. Zahradní specialisty ale nemusíte v tuto chvíli opouštět, naopak. Služby odborníků na zahrady bývají mnohem širší a často můžete jejich šikovné ruce využít i k další údržbě zahrady, k vytvoření zimní zahrady nebo k realizaci interiérové zeleně.

Nebojte se využít odborných rad a nechte si vytvořit prostor, ve kterém se budete cítit příjemně. Je známo, že zelená barva uklidňuje, proto je skvělé mít zahradu, ve které budete čerpat sílu a inspiraci. S pomocí odborníků na návrhy a realizace zahrad je i vaše zahrada snů na dosah.

Další užitečné rady a tipy pro vaši vysněnou zahradu naleznete také na wikipedii.


facebook   Doporuč přátelům




CLUB ŽENA


Lifestyle