Ochrana prostřednictvím nátěrových hmot patří k základní péči o ocelové konstrukce

Ochrana prostřednictvím nátěrových hmot patří k základní péči o ocelové konstrukce - InMagazin.cz Kategorie: BYDLENÍ

V průmyslovém odvětví se nejčastěji pracuje s ocelovými konstrukcemi, které je třeba chránit před vznikem koroze a dalšími vlivy. K tomu slouží ochranné antikorozní nátěry. Jaké jsou jejich vlastnosti a výhody?



Antikorozní nátěry ocelových ploch chrání i zdobí

K ochraně proti vzniku koroze doporučujeme nesahat hned po prvním nátěru, který máte po ruce. Důležité je ujasnit si, jaké nároky budou na nátěry kladeny. Antikorozní ochrana oceli nemusí být totiž tím jediným, co můžete od nátěrového systému očekávat. Vhodné je poradit se s odborníkem, jako je společnost CLUB MARK BARVY, kde mají s profesionálními antikorozními nátěry letité zkušenosti. Více o nabídce společnosti ZDE.

V úvahu berte to, jaké vlivy budou na nátěr působit – vítr, déšť, UV záření, teplo, chemikálie atd. Také si ujasněte, jakou by měl mít ochranný nátěr životnost a jaký by měl být jeho vzhled. Podle toho pak vybírejte konkrétní nátěr.

nátěrové hmoty

Carboline Coatings – nátěrové systémy i do náročných podmínek

V řadě průmyslových odvětví jsou na nátěrové systémy kladeny vysoké nároky. Velmi specifickým prostředím je například petrochemický průmysl, hutnictví, dopravní průmysl, strojní průmysl nebo energetický průmysl. Právě pro tato odvětví (ale nejen pro ně) byl vyvinut nátěrový systém Carboline Coatings přinášející řadu užitečných vlastností:

  • vysokou antikorozní ochranu,
  • chemickou odolnost,
  • protipožární ochranu,
  • odolnost proti dlouhotrvajícím povětrnostním vlivům,
  • odolnost proti oděru,
  • dobré izolační vlastnosti,
  • odolnost proti působení tepla,
  • stálobarevnost,
  • rychlou a snadnou údržbu,
  • ponorné obložení.

Pro různé typy aplikací jsou k dispozici jak epoxidové, tak polyuretanové nátěry Carboline i akrylátové nátěry dostupné v barevném provedení RAL, AFNOR, MUNSELL a dalších. Jednotlivé produktové řady Carboline vám poskytnou nejen vysokou protikorozní ochranu, ale také specifické vlastnosti přesně pro vaše potřeby. Více o produktech Carboline si také můžete přečíst přímo na stránkách výrobce.

Prodloužit životnost povrchů je díky nátěrovým systémům snadné

Koroze je prevít a dokáže velmi rychle znehodnotit malé i velké konstrukce. Ochranné antikorozní nátěrové systémy pomohou životnost povrchů prodloužit a tím vám ušetřit starosti s jejich obnovou. Ochranný nátěr je proto vhodnou cestou, jak šetřit finance, čas i vaše nervy.


Štítky



facebook   Doporuč přátelům




CLUB ŽENA


Lifestyle