Parkování slečny s mobilem

Parkování slečny s mobilem - InMagazin.cz Kategorie: PŘÍBĚHY ZE ŽIVOTA

Existují věci, kterým se prostě nemůžete nikdy vyhnout – v létě bouřkám, na podzim mlhám a v zimě náledí. K tomu na silnicích, parkovištích obchodních center a v extra úzkých uličkách historických měst také slečnám za volanty velkých aut. A dost často je to horší než živelná pohroma.



Nedávno jsem byla u kamarádky a zažila jsem, jak se jedna slečna řidička snažila trefit do vjezdu k rodinnému domu. Vrata byla automatická a plně otevřená, takže běžně by se do vjezdu vešla hned dvě osobní auta vedle sebe. Ovšem slečna za volantem terénního auta velikosti menší bojového vozidla pěchoty to nezvládla ani na třetí pokus. Možná to bylo tím, že mezi uchem a ramenem držela mobil a mluvila a mluvila a mluvila. Po třetím nájezdu k vjezdu a couvání zpět na ulici jsem to už nevydržela a šla se jí zeptat, jestli nechce zaparkovat. Snad ze ženské solidarity. S nepřítomným výrazem mi princezna předala klíče, aniž by přestala telefonovat, nechala mě zaparkovat, pak mezi telefonováním jen kývla a vzala si klíče zpět. Žádné děkuji, žádné jste hodná. Slečna byla evidentně zvyklá, že se všechno točí jen kolem ní.

parkování

Co jsem asi tak čekala? Pokud na parkovišti před obchoďákem stojí SUV tak, že zabírá dvě místa (někdy i tři), dříve nebo později se do něj vrátí éterická bytůstka na hranici podvýživy a s poprsím od předního plastického chirurga, která je ověšená taškami a na uchu má přilepený mobil, protože zrovna musí úplně nejvíc sdělit jiné slečně, za co právě utratila peníze. Samozřejmě, že ne své, ale nějakého chudáka, který kromě nákupů platil i to auto. A je dost jedno, jestli ji živí přítel, nebo tatínek.

Možná by prodejci SUV a dalších velkých modelů aut měli bonus dávat speciální školení jízdy pro tento typ řidiček se zvláštním zaměřením na parkování. Nebo aspoň vestavěné handsfree s hodně primitivním ovládáním. Proč se tyto dámy musí světem pohybovat ve voze, na jehož zvládání evidentně nemají dost sil ani šedých buněk mozkových, mi není jasné. Takže pokud máte doma přítelkyni, nebo dceru, která se té z příhody nahoře podobá, naučte ji opravdu řídit, než z ní uděláte zbraň hromadného ničení.


facebook   Doporuč přátelům




CLUB ŽENA


Lifestyle