Portugalský vodní pes je rybou ve vodě

Portugalský vodní pes je rybou ve vodě - inmagazin.cz Kategorie: DOMÁCÍ ZVÍŘÁTKA

Portugalští vodní psi kdysi sloužili jako součást posádky na rybářských výpravách, sbírali ztracené vybavení a naháněli ryby do sítí.



Dnes toto psí plemeno dělá zábavného milujícího rodinného společníka, který si stále zachovává svou inteligenci a lásku k vodě. Tento pes se dokonce stal díky Baraku Obamovi bývalým prvním psem USA.

Barak Obama

Při lovu tresek se portugalští rybáři pohybovali od atlantického pobřeží své vlastní země až po mrazivé rybářské oblasti Newfoundland a v tu dobu jim pomáhali středně velcí, kudrnatí psi, kteří naháněli ryby do sítí, získávali zpět ztracené vybavení a plavili se se zprávami z lodi na loď.

Portugalský vodní pes - klidné, inteligentní plemeno s velkou láskou k vodě. Jednou z jejich charakteristických vlastností jsou nohy s plovacími blánami.

Porties, jak se jim přezdívá, jsou zábavní a přátelští. Pro aktivní rodinu, zejména s bazénem, ​​či domem u rybníka mohou být vynikající volbou. Prosperují tréninkem a hodí se pro psí sporty, jako jsou agility , poslušnost, rally, terapeutické práce, stopování a vodní práce. Ale také jsou skvělými kamarády na procházky nebo jogging.

portugalský vodní pes

Stejně jako jejich příbuzný Pudl má Portie pověst hypoalergenního psa. Není to tak úplně pravda - hypoalergenní pes opravdu neexistuje. Všichni psi do určité míry línají.

Portugalští vodní psi dobře vycházejí s dětmi a dalšími rodinnými mazlíčky, zvláště pokud jsou s nimi vychováváni. Mohou být nedůvěřiví vůči cizím lidem, ale nikdy jim nechybí láska a náklonnost k jejich rodinám. Zároveň mají tendenci dospívat pomaleji než jiná plemena.

Dokáží se přizpůsobit životu v městském bytě, ale domek se zahradou je samozřejmě volbou lepší.


Štítky



facebook   Doporuč přátelům




CLUB ŽENA


Lifestyle