Povlečení z Mako brokát damašku je krásné, luxusní a pohodlné

Povlečení z Mako brokát damašku je krásné, luxusní a pohodlné - Inmagazin.cz Kategorie: PRAKTICKÉ

Máte představu o přepychové ložnici, ve které si budete připadat jako v královském apartmá? Sníte o měkkém povlečení v luxusním provedení té nejvyšší kvality? Pak je pro vás damaškové povlečení splněním veškerých snů.



Domovem damašku je Čína

Damaškové tkaniny mají zřejmě svůj původ v Číně, ale do Evropy se dostaly přes Sýrii, kde došlo ve 12. století k rozmachu výroby damašku. Tkanina získala svůj název podle hlavního syrského města Damašku.

Nejjemnější Mako bavlna

Původně se damaškové tkaniny vyráběly z lněných nebo hedvábných přízí. Dnes se ale k výrobě využívají nejjemnější česané bavlněné příze ze 100% Mako bavlny pocházející z Egypta. Právě Mako bavlna dodává damaškové tkanině unikátní jemnost, hebkost a vysokou kvalitu.

Vzory, ze kterých vám bude přecházet zrak

Damaškové povlečení vyráběné z damaškových tkanin je specifické svými vzory. Základem je jednobarevný podklad, na kterém se pomocí tkaní, kdy se střídají osnovní a útkové vazby, vytváří kontrastní vzor. Luxusní damaškové povlečení může být jednobarevné nebo se vzor tká ve více barvách.

vzory

U české značky Stella Ateliers se můžete setkat s povlečením v úpravě Mako brokát damašek od německého výrobce Curt Bauer. Toto povlečení je jedinečné svým třpytivým vzhledem, kterého je dosaženo vetkáním brokátových nití. Povlečení díky krásnému lesku vypadá opravdu přepychově.

Velmi oblíbené jsou u damaškového povlečení květinové vzory nebo vzory vycházející z antiky. Elegantně působí vzory zámecké. V moderních minimalistických ložnicích se dobře vyjímá pruhované damaškové povlečení nebo jednobarevné povlečení.

Jemnost a krásu luxusního damaškového povlečení ocení celé generace

Vysoká kvalita bavlněného damaškového povlečení se odráží v jeho vlastnostech. Výjimečnou hebkost Mako bavlny si můžete stokrát představit, ale teprve, až si na tkaninu sáhnete ucítíte, že se hebkost a jemnost materiálu nedá srovnat s obyčejnými bavlněnými tkaninami. Povlečení v úpravě Mako brokát damašek se hodí pro celoroční použití. Díky vysoké prodyšnosti a savosti materiálu si v létě užijete klidné noci bez zbytečného pocení a v zimě vás povlečení krásně zahřeje.

mako

Ložní povlečení damašek se i jednoduše udržuje a má velmi dlouhou životnost. Nemusíte se proto bát, že byste každý rok museli kupovat povlečení nové.

Pokud se zajímáte o ekologii a udržitelnost, nemělo by Vaší pozornosti uniknout povlečení z udržitelného cPLA materiálu, které mimo jiné nabízí zmíněná společnost Stella Ateliers. Více o kolekci si můžete přečíst zde.


Štítky



facebook   Doporuč přátelům




CLUB ŽENA


Lifestyle