Přikrývky z dutého vlákna ─ vyplatí se?

Vyplatí se vám přikrývky z dutého vlákna ? Kategorie: BYDLENÍ

Přemýšlíte-li nad pořízením nových lůžkovin, první, co uděláte, bude jistě otevření prohlížeče na webu. Současná nabídka internetového světa vás může ohromit, no na druhou stranu i pěkně zmást. Zaujaly vás přikrývky ze syntetického materiálu? Pojďme si objasnit jejich výhody a nevýhody.



Přikrývky z dutého vlákna se už dnes staly nedílnou součástí našich domácností. Z určité části nahradily přikrývky péřové, což ale neznamená, že by jedna či druhá varianta byla o něco horší. Rozdíl mezi dutou a péřovou dekou je materiál, ze kterého jsou vyrobeny.

Při výrobě peřin z dutého vlákna se používají syntetické materiály, tím nejčastějším je potom polyester. Pokud jste majitelem citlivé pokožky a bojíte se, že by mohl být umělý materiál k vašemu tělu necitlivý, uklidníme vás. Ve většině případu se polyester doplňuje o bavlnu či jiný přírodní materiál, který je k pokožce jemný a nedráždí ji.

Polyesterová tkanina deky je odolnější vůči opotřebování a je navržena tak, aby perfektně přiléhala k lůžku. Duté vlákno zaručuje, že deka bude působit nadýchaným a svěžím dojmem.

Přikrývky

Vhodné pro alergiky

Díky tomu, že jsou přikrývky z části tvořeny syntetikou, mají oproti svým péřovým “kolegyním” velkou výhodu. Roztočům ani prachu se v syntetickém prostředí nedaří. Navíc jejich zpracování umožňuje povrch speciálně upravit, takže se můžete setkat s vylepšenými dekami o antibakteriální nebo antimykotickou úpravu.

Můžete je také prát i v domácí pračce, a to až na 95 °C (speciální deky s možností vyvářky). Takže i kdybyste si pořídili deku bez speciálních úprav, veškeré mikroorganismy zničíte praním či sušením (do 120 °C). Doporučujeme si ale přečíst pokyny pro údržbu, ta se totiž liší kus od kusu.

přikrývky

Jak prát peřiny z dutého vlákna?

Peřiny z dutého vlákna vložte jednotlivě do pračky. Ta by neměla být příliš plná, aby se deky důkladně vyčistily. Ideální plnění je tak na ⅓ jejího objemu. Záleží tedy i na gramáži, tenké letní deky můžete dát klidně 2.

Přidejte prací prostředek, který běžně používáte v trochu menším množství. Více prostředku by mohlo způsobit vypěnění pračky. Deky perte minimálně na 60 °C, na ždímání zvolte kratší režim (ideálně méně než 1 minutu). Přikrývky perte alespoň 2x do roka.

Na léto jako stvořené

Blíží se období léta a s ním i horké noci. Přikrývky z dutého vlákna prokážou opravdu dobrou službu, a to především proto, že se velmi často vyrábí v několika stupních hřejivosti. Například společnost Picaso Manufactury vyrábí přikrývky:

- letní

- celoroční

- hřejivé

- a pro zaryté zimomřivce i extra hřejivé.

Jestliže se nevyznáte v jednotlivých variantách, nápomocná vám bude i uvedená gramáž.


Štítky



facebook   Doporuč přátelům




CLUB ŽENA


Lifestyle