Přinášíme aktuální trendy z interiéru

Přinášíme aktuální trendy z interiéru - InMagazin.cz Kategorie: BYDLENÍ

Interiérový design se stále mění, vyvíjí a přizpůsobuje aktuálním trendům i požadavků nejen na styl, ale i funkčnost. Přinášíme aktuální trendy, které vnáší do domovů nový náboj i život.



Přírodní prvky

Biofilní design je trendem designu interiéru letošního roku, který začleňuje přírodní prvky, především pak materiály, světlo, ale také vegetaci do moderního prostředí. „Přírodní prvky, které se zrcadlí nejen na použitých materiálech, množství rostlin, ale také dostatku denního světla v interiéru, má přímý dopad na naše celkové zdraví,“ říká Jakub Brandalík, ze společnosti Lightway, která se specializuje na světlovody. Různé výzkumy také ukazují, že začlenění přímých nebo nepřímých přírodních prvků do interiéru má vliv na snižování stresu a vyrovnávání hladiny krevního tlaku i srdeční frekvence. Tento typ designu navíc zvyšuje produktivitu, kreativitu a míru spokojenosti.

Barvy země

Každý rok vybrané instituce, jako je například uznávaná společnost Pantone, vyhlašují barevné odstíny, které ovlivňují nadcházejících 12 měsíců. Pro letošní rok byla zvolena klasická modrá barva, která představuje harmonii, bezpečnost a stabilitu, zejména ve srovnání s některými odvážnými a pobuřujícími barvami v předchozích letech. Kromě klasické, chladné modré se objevují ale také další barevné vzorce, které zahrnují tóny země, jež souvisí s letošním trendem, který jde naproti přírodě. Mezi takové barvy patří především olivově zelená, okrově žlutá nebo pálená oranžová.

Zakřivené tvary

Tento trend je návratem v čase, do interiérů se vrací nábytek inspirovaný 60. a 70. lety, který přesto, že je cestou zpět, má nový moderní náboj. Krásu formy zvýrazňují zakřivené čáry a křivky především čalouněného nábytku jako jsou pohovky, lenošky a lavičky, které jsou navržené s vlnovkou a asymetrií. Zakřivené linie vítají k posezení a konverzaci a propojují tak rodinu. Design napodobující vlnky, kruhy, křivky také zároveň vnáší do našeho každodenního života jemnost a klidnou energii, která dává smysl a po níž toužíme.

Kulatá zrcadla

O oblých tvarech v interiérech a o tom, jak jsou právě teď módní už víme. Kromě nábytku se oblé tvary ale prosazují také jinde v interiéru. Pozornost si zaslouží především zrcadla, která se postupně stávají stále zajímavější ve své kulaté verzi. Kulatá zrcadla jsou trendem v různých velikostech, které plní nejen estetickou, ale i funkční vlastnost. Stejně tak se liší způsob jejich přichycení, kdy se nabízí kromě klasického přivrtání do zdi nebo nalepení, také jejich zavěšení pomocí pásků nebo šňůry, které vnáší do interiéru další zajímavý prvek.

Multifunkční místnosti

V řadě domácností v letošním roce mnohem častěji probíhá práce z domova, domácí studium, výuka dětí nebo sportovní aktivity jako je posilování či jóga. Multifunkční prostory se tak stávají jedním z nejdůležitějších trendů, který se v letošním roce objevil.

Otevřené prostory v bytech i domech už se nějakou dobu uplatňují, zejména propojení kuchyně a jídelny. Trendem jsou kuchyňské ostrůvky, které slouží nejen jako pracovní plocha při vaření, ale také jako místo pro stolování nebo pro práci během dne. Takové využití se hodí zejména do menších prostor, protože zde odpadá potřeba další místnosti.

Další variantou propojení místností jsou místa pro děti mimo dětský pokoj. Takové řešení se nabízí zejména v případě, kdy potřebujete dohlížet na děti například v době, kdy vaříte nebo při práci. Posloužit k tomu může například roh obývacího pokoje nebo třeba prostor pod schody. A v neposlední řadě je to také potřeba cvičení doma, které je stále populárnější. Zde se doporučuje volit minimalistické cvičební pomůcky, které jsou skladné a lze je tak používat kdekoliv v interiéru, kde je ke cvičení prostor.


facebook   Doporuč přátelům




CLUB ŽENA


Lifestyle