Průmyslová tepelná čerpadla – kdy o nich uvažovat?

Průmyslová tepelná čerpadla – kdy o nich uvažovat? - Inmagazin.cz Kategorie: PRAKTICKÉ

Na průmyslová tepelná čerpadla spoléhají například i strategické objekty v podobě nemocnic, letišť, škol, armádních objektů. Nejedná se přitom o nějaké neuvážené riskování, právě naopak .



Tepelná čerpadla jsou schopna těmto objektům dodat dostatek tepla, teplé vody či chladu bez ohledu na aktuální povětrnostní podmínky, dostupnost paliva či aktuální spotřebu.

Díky jejich univerzálnosti, dlouhé životnosti a stabilně nízkým nákladům se průmyslová tepelná čerpadla samozřejmě těší oblibě i mezi podnikateli, kterým navíc tento zdroj tepla pomáhá budovat konkurenční výhodu u klientely s ekologickým smýšlením. O tepelných čerpadlech by měl přemýšlet každý podnikatel, který:

  • Chce ochránit svoji firmu před výraznými růsty cen energií, v extrémním případně dokonce jejich nedostatku.
  • Chce zachovat či dokonce zvýšit komfort pobytu ve svých objektech, např. díky rekuperaci odpadového tepla za pomoci tepelných čerpadel.
  • Chce být schopen dlouhodobě plánovat náklady na energie.
  • Chce být připraven na změny plynoucí ze změn v rámci politiky snižování emisí skleníkových plynů (např. riziko rozšíření politiky emisních povolenek).

tepelná čerpadla

Podnikatelé riskují nejen dražší energie, ale dokonce i jejich nedostatek

Jak nebezpečné může být spoléhání se na tradiční zdroje energií můžeme vidět prakticky každý den, problémy způsobené např. dramatickým růstem cen energií přitom nejsou doménou České republiky, patrné jsou, a to dokonce ještě ve větším rozsahu, například i ve Švýcarsku, Itálii, Velké Británii, kde dokonce hrozí i nedostatek energií dodávaných firmám, viz tyto články na Bloomberg.com a Financial Times.

Pokud jste se shledali v některým z výše uvedených bodů, začněte se ještě dnes zajímat o konkrétní výhody, které vám mohou přinést průmyslová tepelná čerpadla. Čím dříve začnete využívat tepelná čerpadla, tím dříve přestanete ve své firmě přeplácet stávající zdroje tepla, teplé vody či chladu.

Zdroj obrázku: NavinTar / Shutterstock.com


Štítky



facebook   Doporuč přátelům




CLUB ŽENA


Lifestyle