Schodiště může výrazně ovlivnit vzhled interiéru

Schodiště může výrazně ovlivnit vzhled interiéru - InMagazin.cz Kategorie: BYDLENÍ

V rodinných domech, mezonetových bytech, ale i patrových prostorech k podnikání je významným prvkem interiérové schodiště. Jedná se nejen o stavební díl, který spojí dvě podlaží, ale může být i zcela originálním designovým prvkem, který výrazně ovlivňuje celkový vzhled interiéru. Zásadní je nejen jeho tvar, ale také výběr materiálu.



Dřevo nezklame

Dřevěné schodiště vždy dodá místnosti punc originality, ať už se jedná o celodřevěné schodiště, nebo o kombinaci dřeva se sklem a případně i nerezovými prvky. Ze dřeva se dají vyrobit i praktické bezpečnostní prvky, například branka bránící dětem nebo seniorům ke vstupu na schodiště, nebo ladící doplňky, třeba květináče na sloupky apod. Dřevo také umožňuje vyrobit speciální tvary schodišť s ohýbanými bočnicemi a využít pro schodiště i velmi malý prostor. Variabilita dřevěných schodišť je téměř nekonečná, ať už se jedná o samonosná, obkladová či speciální schodiště.

schodiště

Tvary schodišť

Klasické tvary i atypická schodiště – moderní interiérový design umí pracovat s jakoukoli formou. Základní dělení jsou schodiště přímá, u nichž ramena nemění směr, dále pravotočivá či levotočivá, případně kombinovaná. Nejčastějším tvarem je schodiště do tvaru písmene L a U, ale také písmeno S. Najdete ale také schodiště ve tvaru T, Y a v mnoha atypických podobách. Důležitý je také sklon. O schodiště se jedná do hranice 58 °, přičemž v rozmezí 45 až 58 ° se jedná o schodiště žebříkové. U sklonu nad 58 ° už jde o žebřík. Sklon je také důležitý, pokud po schodišti chodí lidé s omezenou pohyblivostí, protože je vždy lepší si ověřit u výrobce, jaký sklon, výše jednotlivého stupně a další prvky jsou pro zákazníka pohodlné.

Zásadní je bezpečnost a kvalita

Schodiště není sezónní záležitostí. Proto byste se při jeho výběru měli zaměřit hlavně na kvalitu a bezpečnost. I schodiště mají předepsané parametry, které je třeba dodržet, aby schodiště sloužilo svým uživatelům dlouho a bezproblémově. Poradí vám třeba v truhlářství Jiří Horák, které se na výrobu schodišť promyšlených do posledního detailu specializuje.


facebook   Doporuč přátelům




CLUB ŽENA


Lifestyle