Sedm interpretů bude bojovat o postup do Eurovize

Sedm interpretů bude bojovat o postup do Eurovize - InMagazin.cz Kategorie: HUDBA

Dohromady sedm tuzemských interpretů bude bojovat o postup do mezinárodní hudební soutěže Eurovision Song Contest. Mezi finalisty jsou Aiko, Elly, Gianna Lei, Lenny, MYDY, Tom Sean a Tomas Robin. Diváci budou moci reprezentanta České republiky vybírat od pondělí 4. prosince po skončení národního kola. Jeho přímý přenos z pražského klubu Roxy nabídne za účasti publika ve 20:15 hodin program ČT art, iVysílání ČT, a také oficiální YouTube účet Eurovision Song Contest.



Hlasování diváků a výběr reprezentanta Česka začne hned po skončení přímého přenosu a bude trvat následujících sedm dní. O nejoblíbenějším interpretovi mohou diváci rozhodnout prostřednictvím bezplatného hlasování v oficiální aplikaci Eurovision Song Contest a na webu České televize.

Úvod národního kola nabídne vystoupení skupin Lake Malawi s písní Friend Of A Friend a We Are Domi s písní Lights Off, a to jako připomenutí tuzemských zástupců na finálovém kolem Eurovize v letech 2019 a 2022.

eurovize

Sedm reprezentantů Česka

V přímém přenosu vystoupí všech sedm semifinalistů národního kola. Každého ze soutěžících představí předtočený medailonek s rozhovorem vedeným Cesárem Sampsonem, bývalým reprezentantem Rakouska, který se ve velkém finále umístil na třetím místě.

Mezi soutěžícími se divákům představí zpěvačka Aiko, která se zapsala do historie jako první česká umělkyně, která ozdobila newyorské Times Square. Současně se stala tuzemskou premiantkou, která přispěla do celosvětové kampaně Spotify Equal Campaign, čímž zdůraznila svůj postoj na prosazování rovnosti v hudebním průmyslu.

Ve výběru je i zpěvačka Elly, kterou publikum zná díky skladbě Are You There a vystoupila i na festivalech Colours of Ostrava nebo Prague Pride.

Zpěvačka Gianna Lei zaujala svým návykovým popem s neotřelými beaty a zajímavými lyrickými hrami.

Svým nezaměnitelným hlasem se divákům představí zpěvačka Lenny. Držitelka šesti cen Anděl je známá především díky debutovému albu Heart, které ji poslalo na vrchol hitparád.

Kapela MYDY se zpěvačkou Žofií Dařbujánovou si již stihla vyzkoušet festivalová pódia v Evropě, USA i Kanadě, a jsou známí svojí vizuální prezentací.

O reprezentaci Česka se pokusí také Tom Sean, zpěvák, herec a producent, který svou kariéru odstartoval na sociální síti TikTok.

Titulem nováček roku se pyšní Tomas Robin, zpěvák a skladatel, známý pro svoje projekty We On The Moon a The Lighthouse Journey. Zapsal se jako první český umělec, který se objevil v britské rádiové show Kerrang!

Mezinárodní i české publikum

Cílem národního kola je také představení tuzemských interpretů pro mezinárodní publikum, i z tohoto důvodu se všechny moderátorské vstupy uskuteční v angličtině, k dispozici pro diváky bude simultánní tlumočení, rozhovory soutěžících s Cesárem Sampsonem budou překládány prostřednictvím titulků.

První mezinárodní semifinále soutěže se bude konat 7. května ve švédském Malmö, druhé kolo semifinále je naplánováno na 9. května. V sobotu 11. května pak diváci během finále rozhodnou o výherci Eurovize. Kromě programu ČT art a iVysílání nabídne národní kolo divákům také oficiální YouTube kanál Eurovision Song Contest.

Eurovize se koná každoročně od roku 1956, kromě covidového roku 2020, což z ní činí nejdéle trvající mezinárodní televizní hudební soutěž a jeden z nejdéle vysílaných televizních programů na světě. Jedná se také o nejsledovanější nesportovní televizní událost světa. Každoročně ji sleduje v průměru sto osmdesát milionů diváků. Alespoň jednou se jí zúčastnilo dvaapadesát zemí. Loňskou vítězkou se stala švédská zpěvačka Loreen, dívčí skupina Vesna hájící národní barvy skončila na desátém místě.


Štítky



facebook   Doporuč přátelům




CLUB ŽENA


Lifestyle