Solárium a zdraví, ano či ne?

Solárium a zdraví, ano či ne? - Inmagazin.cz Kategorie: ZDRAVÍ

S přicházejícím podzimem přichází také sychravé počasí, sluníčko vyleze jen tu a tam a síla slunečních paprsků je malá oproti letním měsícům.



Naše těla pomalu blednou, začínáme zařazovat vitamín D a využíváme každé příležitosti, kdy je venku slunečno, k podzimním procházkám. Podzim je také obdobím, kdy je daleko vyšší zájem o solária, lidé chtějí být opálení, v soláriu čerpají energii a podporují tvorbu vitamínu D, ale je solárium pro naše zdraví opravdu vhodné? Nebo je spíše rizikové díky UV záření? V dnešním článku se podíváme nejen na výhody, ale také nevýhody solária.

solárko

Výhody solária

- Opálená pokožka – hezčí a hubenější vzhled, vitální pokožka

- Barevný základ, který v letních měsících brání spálení pokožky

- Podpora vytváření vitamínu D v organismu

- Dobití energie, tepla a dobré nálady

Nevýhody solária

V soláriu dochází k opálení díky dvěma typům UV záření – UV-B a UV-A záření.

UV-B záření začíná opalování a tím pádem má nejvyšší karcinogenní účinky, UV-A záření dokončuje opalování. UV-A je tedy méně škodlivé než UV-B záření, proto by měly solária vysílat z větší částí UV-A záření. Pomalým opotřebováním solárií se postupně opotřebovávají také trubice, které vysílají stále více škodlivého UV-B záření, Vaše tělo bude rychleji opálené, ovšem pro zdraví je to horší variantou.
 

Solária nejsou tedy přímou hrozbou pro naše tělo, můžou nést celou řadu zdravotních benefitů, je ovšem důležité dodržovat pravidla používání solárií, brát ohledy na typ své pokožky a svou pokožku vyživovat a ošetřovat doporučenými krémy.


Štítky



facebook   Doporuč přátelům




CLUB ŽENA


Lifestyle