Tipy jak získat dokonalý trávník

Tipy jak získat dokonalý trávník - InMagazin.cz Kategorie: ZAHRADA

Nádherný trávník dělá víc než jen to, aby váš domov vypadal jako milion korun – může to také přinést vážnou hodnotu pro váš majetek.



Podle The Lawn Institute může úhledně udržovaný trávník skutečně zvýšit prodejní hodnotu domu až o 20 procent. K tomu, abyste dostali nádhernou trávu pod nohama, je však zapotřebí jen občasného sečení a plevelení. Ve skutečnosti, podle špičkových odborníků na krajinu, existuje rozhodující prvek péče o trávník, který pravděpodobně nebudete provádět – ale měl by být – získat dokonalý trávník.

Jaký je tedy klíč k přeměně trávníku z nerovnoměrného na dokonalý? Odborníci na krajinu říkají, že jediným nejlepším způsobem, jak dosáhnout zdravého a krásného trávníku, je rozkvět a provzdušnit ho každý podzim.

Kořeny trávy potřebují vzduch, aby mohli dýchat a růst. Když půda není dostatečně písčitá, kořeny získávají méně vzduchu, což vede k bránění růstu. Aby se tomu zabránilo, doporučujeme vertikutaci a provzdušňovat trávník každý rok v září nebo říjnu.

Provzdušňování pomáhá stimulovat růst kořenů. Novější a silnější kořeny vedou ke zdravějším a odolnějším rostlinám. Proces odstraňování jiného organického materiálu z trávy – zlepšuje zakořenění trávníku, zvyšuje jeho toleranci vůči nemocem, zlepšuje cirkulaci kyslíku a živin v půdě.

To znamená, že abyste si udrželi trávu po celý rok, je také důležité být inteligentní ohledně toho, jak často jí stříháte.

Ačkoli mnoho amatérských krajinářů se vyhýbá sekání trávy příliš brzy, když je počasí teplé. Nechat ji dlouho neposekanou může být špatný krok. Sekání trávy během léta je naprosto v pořádku. Může se ale také odstranit základní živina z trávy, která bude nahrazena jinými prostředky.

Používání hnojiv, kromě pravidelného sečení a zalévání, zajistí, že váš trávník bude dostatečně odolný, aby vydržel provzdušňování a rozmělňoval to.

Hnojiva se používají ke zlepšení růstu rostlin doplňováním hladin dusíku, draslíku a fosforu v půdě. Pomáhají také při jednání s rostlinami, které vykazují známky nedostatku živin a mohou je přivést zpět k jejich dřívější slávě.

I když správné hnojivo může poskytnout půdu bohatou na živiny, kterou potřebujete, aby byl váš trávník zdravý, varujeme před přehnaností a doporučuje zahradníkům přísně dodržovat doporučení doporučená výrobcem.


Štítky



facebook   Doporuč přátelům




CLUB ŽENA


Lifestyle