Vestavné odpadkové koše

Vestavné odpadkové koše - Inmagazin.cz Kategorie: PRAKTICKÉ

Recyklace odpadů je zásadní pro stále více lidí. Ochrana životního prostředí a udržitelný rozvoj s maximálním využitím všech zdrojů jsou nejen životním stylem, ale také ekonomickou nutností.



Pokud ale nechceme mít doma vedle sebe řadu odpadkových košů, které zaberou polovinu kuchyně, je vhodné si pořídit vestavné odpadkové koše s různě velkými nádobami na různé druhy odpadu. Tříděný odpad (plasty, papír, sklo, biologický odpad, baterie a další) tak snadno oddělíme od směsného odpadu. A vše bude skryto před zraky návštěvníků našeho domova v kuchyňské lince.

vestavené koše

Vestavné koše se vyrábějí ve dvou základních řadách – výsuvné a montované na dvířka. K výše zmíněnému třídění odpadu se nejlépe hodí výsuvné vestavné odpadkové koše, které jsou rozčleněny do několika různě velkých nádob. Najdete je v různých velikostech pro všechny typy kuchyňských linek. Jednotlivé nádoby lze vyjmout samostatně, takže každou z nich můžete do příslušného kontejneru vyprázdnit právě, když je plná. Obvykle se do největší nádoby třídí směsný odpad, do menších nádob ostatní druhy odpadu dle potřeb konkrétního uživatele. Vysouvání košů zajišťuje buď na samostatná konstrukce připevněná ke dnu skříňky, z níž se ručně vysunou koše. Druhou variantou ke, která je stojí ve skříňce a koše se z nich ručně vysouvají, nebo se koše vysouvají automaticky při otevření dvířek skříňky. Víko nad košem může sloužit k uložení drobných předmětů jako jsou třeba pytle na odpadky, gumové rukavice a další pomůcky na úklid. Nad některé koše lze dokoupit speciální organizační zásuvku.

Koše montované na dvířka linky jsou další alternativou. Po otevření dvířek skříňky sek vysune také koš a odpadky do něj jednoduše vyhodíte. Některé koše na dvířka jsou vybaveny také automatickým otvíráním víka koše. Dalším typem jsou koše, u nichž se po otevření dvířek linky automaticky otevře také víko koše. Hodí se jak pro směsný kuchyňský odpad, ale můžete si jich pořídit několik a používat je i na vytříděný odpad. Vestavné odpadkové koše se hodí do nových i starších kuchyňských linek. Vyberte si podle rozměrů linkové skříňky.


Štítky



facebook   Doporuč přátelům




CLUB ŽENA


Lifestyle