Vhodné venkovní vánoční osvětlení spotřebu elektřiny nezvýší

Vhodné venkovní vánoční osvětlení spotřebu elektřiny nezvýší - Inmagazin.cz Kategorie: FINANCE

I když se na náš ze všech stran valí katastrofické scénáře, neměli bychom si nechat zkazit předvánoční období. K němu patří zahrady, terasy i balkony plné vánočních světel, které rozzáří nejen oči dětí, ale i dospělých.



Sváteční osvětlení nemusí být luxus, pokud dáte přednost tomu s LED diodami, které spotřebu energie proti žárovkám snižuje o čtyři pětiny, i více. A vánočnímá je osvětlení se solárním panelem spotřebu nezvýší vůbec, protože i slabé zimní slunce ho dostatečně nabije, aby svítilo celý večer. Pokud vám ale připadá zahrada plná světel celou noc jako marnotratnost, stačí použít časovač a svítit třeba jen do chvíle, než chodíte spát.

Vánoční osvětlení nejsou jen klasické řetězy na keře či stromečky, ale také řada prostorových prvků a každoročních inovací v jedné či více barvách. Ozdobit si tak můžete zahradu také světelnými kabely, hadicemi a dráty, udivovat sousedy krásnými svítícími rampouchy, včetně vodopádového efektu, nebo si na zábradlí balkonu namontovat světelnou síť a na pergolu světelný déšť nebo závěs. Chcete, aby vaše zahrada svítila zlatě, stříbrně, modře, červeně, zeleně, růžově, nebo všemi barvami duhy? Žádný problém, stačí si vybrat vhodný výrobek pro venkovní užití.

osvětlení

A nemusíte si kupovat jen čistě vánoční osvětlení. Krásně bude vypadat třeba i zahradní party osvětlení, které používáte v létě při grilování k osvětlení pergoly. Doplnit ho můžete třeba o některou z prostorových dekorací, například o vánoční světelnou hvězdu, nebo jehlan ve stejném barevném odstínu jako party světla.

U venkovních světelných dekorací s LED diodami je ale velmi důležité vždy zkontrolovat, jaké je krytí u daného výrobku, které je vyjádřeno písmeny IP a číslem. Čím nižší je toto číslo, tím nižší je i stupeň ochrany před vodou, prachem a nečistotami. Pro použití venku jsou vhodné jen výrobky se stupněm ochrany IP44, případně vyšším.


Štítky



facebook   Doporuč přátelům




CLUB ŽENA


Lifestyle