Výmarský ohař, ztělesnění inteligence s nekončící energií

Výmarský ohař, ztělesnění inteligence s nekončící energií - inmagazin.cz Kategorie: DOMÁCÍ ZVÍŘÁTKA

Výmarský ohař je inteligentní, odvážné a energické plemeno psa. Tento druh psa byl chován v Německu počátkem 19. století jako lovecký společník, jeho lovecké pudy i nadále přetrvávají, ale i přesto bývá skvělým rodinným mazlíčkem.



Fyzikální vlastnosti

Výmarský ohař je vždy v pohotovosti a má velkou fyzickou výdrž a bez námahy, plynulý a rychlý pohyb, který se hodí, když se používá k lovu velké zvěře. Jeho srst, je hladká, elegantní a krátká. Jemný výraz obličeje je mu vlastní.

výmarský ohař

Osobnost a temperament

Ohař je obvykle přátelský a poslušný, ale i přesto potřebuje každodenní fyzické aktivity (tj. běh, lov, hraní si venku), nebo se může stát, že pes bývá neklidný a frustrovaný.

Ačkoli domov s menšími domácími mazlíčky nebývají pro toto plemeno vhodný, s dětmi vychází velmi dobře a miluje lidskou společnost.

ohař

Péče

Když jste se psem venku, měl by být držen v zorném poli, aby se neztratil - nezaběhl. Městský život se u tohoto plemene nedoporučuje. Pokud jde o péči o srst,je téměř bezproblémová,stačí občasná koupel.

Zdraví

Výmarský ohař, s životností 10 až 13 let, je citlivý na drobné zdravotní problémy, jako jsou entropium, hypertophic osteodystrofie , spinální dysraphism, hemofilie A, distichiasis, psí dysplazie kyčelního kloubu (CHD), a von Willebrandovy choroby (VWD), a hlavní zdravotní problémy, jako je torze žaludku.

ohař

Historie a pozadí

Ve srovnání s dlouholetou historií jiných plemen je výmarský ohař plemenem poměrně mladým.

Výmarák, jehož historie sahá až do počátku 19. století, byl chován tak, aby fungoval jako lovecký pes, schopný lovit zvířata všech velikostí, včetně velkých zvířat, jako jsou medvědi, vlci a jeleni. Také to byli rychlí psi, kteří projevovali odvahu, inteligenci a dobrou vůli.


Štítky



facebook   Doporuč přátelům




CLUB ŽENA


Lifestyle