Trendy v kuchyních

Trendy v kuchyních

Kategorie: BYDLENÍ

Kuchyňská linka tvoří velkou měrou prostor kuchyně. Jakou kuchyňskou linku si pořídit s přihlédnutím na modernu dnešní doby? Dívejte se na tvar, barvy a rozmístění komponentů.



Popelavé barvy v kuchyních jsou v kurzu

Zatímco se v minulých letech o slovo hlásila bílá kuchyně, která svou sterilitou připomínala lékařské prostředí, žhavým kandidátem jí stojí protiklad. Čím tmavší barva, tím lepší. Tmavě šedá, hnědá, vínová, modrá až do černa, to jsou kuchyně, jež lemují řadu interiérů a se světlou zdí vytváří příjemnou vizuální stránku věci. V malém prostoru by totiž tmavá kuchyně mohla působit skutečně jako miniaturní.

Barvy jsou však v tomto ohledu i lehce tolerantní, protože jsou lesklé jako kov a dodají kuchyni úplně jiný rozměr. Stejně tak kuchyňské příslušenství v podobě chromovaných stříbrných doplňků společně se zlatavou mědí mají za úkol vnést útulnost. Jednolitý vzhled kuchyní tak rozhodně nebude fádní.

Trendy v kuchyních

Dispoziční řešení kuchyňské linky

Stále je v oblibě ostrůvkové vaření, které má k ukuchtění současně i dostatek odkládacích ploch. Rovné geometrické linie a prostornost jsou hitem. Ne všechny kuchyňské linky však dokážou s tímto tvrzením souhlasit. Malé kuchyně je potřeba vyřešit i jinak, když na ostrůvkové vaření nezbude místo. Klasikou bychom neměli ohrnovat nos, trend může být i jinde. Co si třeba vytvořit útulný jídelní kout, kde bude radost stolovat? Pokud máte rádi bílou, nemusíte se jí vzdávat, se zářivými akcenty je to barva dodávající čistotu a nevinnost. Ostrost hran je moderní, ale v případě, že domácnost obývají děti, ne až tak praktické. Vždy zohledněte i vaše potřeby, než přistoupíte k artefaktu kuchyně, která vám v praxi nebude vyhovovat.

Sofistikovanost versus praktičnost kuchyní

Moderní kuchyně se snaží propojit exkluzivitu a komfort pro uživatele v jeden komplexní celek. Kuchyně tak utváří prostor harmonie, kde úsměv na tváři nikomu nemizí. LED diody vás naučí hru se světlem a stínem. Kde je potřeba světlo zintenzivnit nebo vykreslit kontury linií, jsou skvělou volbou.

Související články:
Kachlová kamna
Jak vyčistit myčku


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle