Spotřeba paliva 0 korun na 100 kilometrů

Spotřeba paliva 0 korun na 100 kilometrů

Kategorie: INMAGAZIN MUŽ

Zlý sen ropných šejků a pracovníků ropného průmyslu se naplňuje. Dnes je již možno jezdit autem, které má spotřebu paliva 0,- Kč / 100 km.

Dnešní menší elektromobily, které už jezdí i v ČR,  mají spotřebu elektřiny 12 kWh / 100 km. Nabíjí se v noci, cena elektřiny je asi 20,- Kč. Tedy 20 Kč / 100 km. Majitelé těchto aut dokonce uvažují, že si dají jeden fotovoltaický panel na střechu auta, což jim umožní mít 15 km zdarma.

 

Na západ od hranic můžeme vidět pomalu každou druhou střechu osazenou solárními kolektory vyrábějícími elektřinu. Taky tam propagovali biomasu, asi před 10 lety. Zjistili ovšem, že cestou biomasy ekologie nevede, nyní je tam boom fotovoltaiky. I u nás bude. Možná už je.

 

Toto je např. realizace ve Zlíně:

fotovoltaický-panel.jpg 

 

Je to 26 solárních kolektorů fotovoltaických. Výkon  4,160 kW. Cena kolem půl milionu. Roční tržba za elektřinu kolem 50 000,- Kč. Tedy návratnost investice 10 let. Bez dotace. Dotace může být 50 % , max 210 000,- Kč. ( loňské podmínky).

 

Elektrárna zdarma

 

Elektrárnu je skutečně možno mít zdarma. Měsíční splátky, pokud ji koupíte na půjčku, jsou cca 3000,- Kč. Tedy roční splátky 36 000,- Kč. Tedy, tržby za elektřinu budou vyšší, nebo minimálně stejné, jako splátky půjčky. Ovšem po 10 letech je zařízení Vaše ! Zaplatí se samo. Výrobci garantují, že po 25 letech provozu solární elektrárny neklesne výkon pod 80 %. Tedy elektrárna Vám bude spolehlivě vyrábět peníze.

 

Auto, které jezdí zadarmoelektromobily-007.jpg

 

Elektřinu nemusíte prodávat. Můžete s ní nabíjet akumulátor svého elektromobilu. Potřebujete cca 12 kWh / 100 km, což není mnoho. Budete tak úplně nezávislí na benzinových pumpách, státu, ropných šejcích,…Novější elektromobily s výkonnějšími bateriemi mají dojezd 300 – 500 km. Již 8 fotovoltaických solárních kolektorů by Vám mělo dát 100 km denně zdarma. V současné  době se ovšem spíše vyplatí elektřinu z fotovoltaiky prodat za 13,20 ,- Kč výkupní ceny, a pro elektromobil nakoupit za 1,92 Kč / kWh. Fotovoltaika má vysokou, státem  garantovanou výkupní cenu elektřiny. Dle Německých studií se během 8 – 10 let změní ceny elektřiny v Německu natolik, že se Vám vyplatí spotřebovávat ji doma v rodinném domě.

 

Nechcete být ekonomicky svobodní?

 

Založte své podnikání na jistotě zdražování energií. Je to neochvějná jistota. A budete se těšit na roční vyúčtování elektřiny.

 

Autoři:

Ing. Sýkora  Pavel 

Ing. Rudo Vítek,  energetický expert,  Lednica pri Púchove  

 

zdroj: www.kodek.cz

 

Související články:

Elektromobily - 1.díl

Elektromobily - 2. díl

Elektromobily? Proč ne ? A proč ano?


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

 Spotřeba paliva 0 korun na 100 - Autor: Ing. Sýkora1. 3. 2008




CLUB ŽENA


Lifestyle