Prosklené interiérové dveře - pusťte do svého bytu světlo

Prosklené interiérové dveře - pusťte do svého bytu světlo - Inmagazin.cz Kategorie: BYDLENÍ

Výběr dveří do interiéru není nic jednoduchého. Existuje tolik možností, materiálů, barev, dekorů a typů otevírání. My vás dnes seznámíme s prosklenými interiérovými dveřmi a řekneme vám, v čem spočívá jejich kouzlo a kam se nejvíce hodí.



Hlavní předností interiérových dveří s prosklením je jejich schopnost propouštět světlo. Hned jako další vás zaujme jejich design a samozřejmě praktická stránka věci, kterou je oddělení prostor.

Na trhu najdete celou řadu prosklených interiérových dveří. Podívejte se na nabídku společnosti Plancher, kde objevíte interiérové dveře jen s malou prosklenou výplní, dveře s většími skleněnými výplněmi i dveře celoskleněné. Velikost skleněné výplně volte podle toho, jak moc chcete, aby dveře propouštěly světlo a podle toho, kam budete dveře osazovat.

dveře

Dveře s prosklením - kam ano, kam ne

Prosklené interiérové dveře se hodí hlavně do menších místností nebo tam, kde je málo světla od oken. Díky prosklení bude v prostoru více světla a místnost se opticky zvětší a bude působit vzdušněji.

Velké prosklení můžete volit u dveří do obýváků a kuchyní. Menší prosklené plochy se hodí k ložnicím nebo dětským pokojíkům. Dveře plné, bez prosklení, pak volte u místností, kde je nutné zachovat soukromí (koupelna, toaleta) nebo u místností, které neslouží přímo k obývání (technická místnost, špajz).

Zvolit prosklené dveře otočné nebo posuvné?

Máte velký dům nebo malý byt? Potřebujete šetřit s místem nebo si můžete dovolit využít prostor jak potřebujete? Podle toho volte typ interiérových dveří.

Prosklené dveře otočné jsou klasikou, kterou nic nezkazíte, pokud máte kolem dveří dost místa. Dveře jsou zavěšeny na pantu a otevírají se do prostoru. Pokud byste ale měli po otevření dveří místa málo nebo byste naráželi o jiné dveře, případně by po otevření nezbylo žádné místo k hnutí, je lepší využít prosklené dveře posuvné. U těchto dveří si můžete vybrat, jestli chcete posuvné dveře na stěnu nebo do pouzdra. Více o výběru zde

Víte, co dalšího mají splňovat pořádné interiérové dveře? Nejenom krásný vzhled, ale i odolnost. Více v tomto článku

Design a elegance

Ať už se rozhodnete pro jakýkoliv typ prosklených dveří, buďte si jisti, že získáte pěkný a praktický interiérový prvek. Sklo je moderním materiálem, který působí velmi elegantně a nadčasově. Stačí už jen vybrat vhodný materiál a povrch neprosklené části dveří.

Náš tip: Prohlédněte si nadčasové interiérové dveře značky Porta Doors ZDE.


Štítky



facebook   Doporuč přátelům




CLUB ŽENA


Lifestyle